Weather Icon

Συμμετέχει στον αντικομμουνισμό και στην παραχάραξη της Ιστορίας

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Συμμετέχει στον αντικομμουνισμό και στην παραχάραξη της Ιστορίας
Οργανώνει εκδήλωση για «τον εκτοπισμό των Ελλήνων» στην πρώην ΕΣΣΔ, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από φορείς των Ποντίων
Πληθαίνουν και στη χώρα μας οι συντονισμένες προσπάθειες να συκοφαντηθούν οι κατακτήσεις των λαών στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και μ’ αυτόν τον τρόπο να αποτελέσει ο αντικομμουνισμός όχημα για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος, του αγώνα που δίνουν εκατομμύρια εργάτες ενάντια στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και στο βάρβαρο σύστημα που αυτή υπηρετεί.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, επιχειρείται να ρυμουλκηθούν ακόμα και Σωματεία Ποντίων, όπως επιβεβαιώνει η απόφαση της διοίκησης του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας να διοργανώσει στις 29 Ιούνη εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Διάδοσης και Διατήρησης Ποντιακής Κουλτούρας, του Δήμου Αγίας Βαρβάρας Αττικής, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: «60 χρόνια από την εκτόπιση των ελληνικών πληθυσμών του Καυκάσου στην Κεντρική Ασία».

Πρόκειται για μια καραμπινάτη προσπάθεια να συκοφαντηθούν όχι μόνο η Σοβιετική Ενωση και οι κατακτήσεις των λαών της, αλλά και η καθοριστική συμβολή που είχαν οι ίδιοι οι Πόντιοι στη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Αυτό το στόχο καλούνται να υπηρετήσουν τόσο το πρόγραμμα, όσο και οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης, καθώς αυτή περιλαμβάνει όλο τον οχετό των αντικομμουνιστικών κατασκευασμάτων της ψυχροπολεμικής περιόδου: φωτογραφίες και προβολή ντοκιμαντέρ για τις «σταλινικές διώξεις», όπως καταγράφτηκαν από τους Α. Παπαχελά και Τ. Τέλογλου με τον τίτλο: «Στα σταλινικά στρατόπεδα συγκέντρωσης». Παρόντες θα είναι ακόμα ο γνωστός και μη εξαιρετέος αντικομμουνιστής «ερευνητής» Ιβάν Τζούχα, ο Βλάσης Αγτζίδης και άλλοι.

Η εκδήλωση προκάλεσε την αντίδραση μαζικών φορέων των Ποντίων. Σε κείμενο που υπογράφουν μέλη διοικήσεων ποντιακών φορέων, απευθύνονται στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και ζητούν: «να μην προχωρήσετε στην πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης με περιεχόμενο που πρέπει να προβληματίσει τους συλλόγους της Ομοσπονδίας ως προς τη σκοπιμότητά του. Αποτελεί συνέχεια των ενεργειών ορισμένων γνωστών παραγόντων στα πλαίσια μιας επιχείρησης αναβίωσης στην Ελλάδα της χρεοκοπημένης ψυχροπολεμικής φιλολογίας περί “εθνοκαθάρσεων επί Στάλιν”. Δεν περιλαμβάνει μόνο ιστορικές ανακρίβειες και μεθοδολογικές παρατυπίες, αλλά ξεπερνά τα όρια της αντιεπιστημονικότητας, αγγίζοντας τα όρια της μαύρης προπαγάνδας.

Τέτοιες αντιεπιστημονικές ως προς το περιεχόμενό τους εκδηλώσεις, που παραχαράσσουν τη σύγχρονη Ιστορία, της οποίας κομμάτι της είναι η Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, για την οποία είμαστε περήφανοι, δεν υπηρετούν τους σκοπούς των συλλόγων μας και της Ομοσπονδίας. Υπηρετούν προφανείς προπαγανδιστικούς στόχους και πολιτικές ιδεολογικές σκοπιμότητες».

Αντίστοιχα, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, καταδικάζει την αντικομμουνιστική επιχείρηση διαστρέβλωσης της ιστορικής πραγματικότητας από τη διοίκηση, σημειώνοντας ότι πρόκειται για συστηματική προσπάθεια αναβίωσης ψυχροπολεμικών κατασκευασμάτων περί «γενοκτονίας των Ποντίων επί Στάλιν». Καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να απομονώσουν τέτοιες ενέργειες και κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να μη συμμετέχει στην αντικομμουνιστική σύναξη και φιέστα της ΣΠΟΣ, καθώς είναι φανερό ότι η επιχειρούμενη παραχάραξη της Ιστορίας εντάσσεται στην ενορχηστρωμένη επιχείρηση αντικομμουνιστικής αναθεώρησης της Ιστορίας, για την κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού και την εξίσωσή του με το φασισμό.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube