Γενικά θέματα 1 Ιουνίου 2009

Ισραήλ: Δικαίωμά μας ο εποικισμός

Ισραήλ: Δικαίωμά μας ο εποικισμός

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ, καθώς ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού εξέφρασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άρνηση του εβραϊκού κράτους να παγώσει τους οικισμούς, όπως είχε πιεστικά ζητήσει την περασμένη εβδομάδα η Ουάσιγκτον, κατά την εκεί επίσκεψη του Παλαιστινίου προέδρου.
«Θέλω να πω με σαφήνεια ότι η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση δεν θα δεχτεί με κανέναν τρόπο να παγώσει ο νόμιμος εποικισμός στη Δυτική Οχθη», είπε ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού, Ισραέλ Κατς. Αυτή είναι η πρώτη επίσημη απάντηση του Ισραήλ στις αμερικανικές πιέσεις. Μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έχει αποφύγει να δηλώσει έτοιμος να εκκενώσει τους παράνομους οικισμούς. Για τη διεθνή κοινή γνώμη δεν υπάρχουν νόμιμοι και παράνομοι οικισμοί. Ο Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι θα συνεχιστούν οι οικοδομικές εργασίες στους οικισμούς για τους οποίους οι ισραηλινές αρχές έχουν δώσει οικοδομικές άδειες. Υπάρχουν και οικισμοί που έχουν γίνει χωρίς άδειες από φανατικούς Εβραίους.
Χθες, στη Δυτική Οχθη τρεις Παλαιστίνιοι αστυνομικοί, δύο μέλη της Χαμάς και ένας πολίτης σκοτώθηκαν σε επιχείρηση της αστυνομίας να συλλάβει τον Μοχαμάντ Σαμάν, μέλος των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ Κασάμ, που είναι ο ένοπλος κλάδος της Χαμάς. Στο Ισραήλ άρχισαν χθες πενθήμερα γυμνάσια πολιτικής άμυνας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube