Weather Icon

Να πολεμήσουμε τη λαθρομετανάστευση και όχι τους μετανάστες…

Να πολεμήσουμε τη λαθρομετανάστευση και όχι τους μετανάστες…

Με αφορμή τις διαδηλώσεις που έκαναν μουσουλμάνοι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα και το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας, παραθέτω σημείωμα που έστειλα ως απάντηση σε φίλο του ιστολογίου που ζήτησε την άποψή μου για το θέμα:

Φίλιππε καλημέρα και καλό μήνα
Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σου πω τη γνώμη μου για τη λαθρομετανάστευση.
Η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και λόγω του μικρού της πληθυσμού, είναι ευάλωτη χώρα στο θέμα αυτό.
Αν δεν λάβει σκληρά μέτρα για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης στα σύνορά της και από ένα σημείο και μετά επίσης σκληρά μέτρα απέλασης όλων των παράνομων μεταναστών, θεωρείται βέβαιο ότι στο μέλλον θα αντιμετωπίσει πρόβλημα δημογραφικής αλλοίωσης και στη συνέχεια πρόβλημα εθνικής ασφάλειας.
Στην προσπάθεια αυτή, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να πολεμήσουμε το φαινόμενο και όχι το αποτέλεσμα, δηλαδή πρέπει να πολεμήσουμε τη λαθρομετανάστευση και όχι τους μετανάστες. Από ένα σημείο και μετά κάποιοι από τους μετανάστες που ήδη έχουν εγκατασταθεί και ζουν εδώ, θα πρέπει να νομιμοποιηθούν και να ενσωματωθούν κοινωνικά και πολιτισμικά στη χώρα μας.
Όσον αφορά το μουσουλμανικό τέμενος, ασφαλώς θα πρέπει να χτιστεί ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα και μάλιστα ίσως όχι μόνο ένα. Απλά, για ευνόητους και μη λόγους, νομίζω ότι στα τεμένη αυτά θα πρέπει να τοποθετηθούν ως ιμάμηδες Έλληνες μουσουλμάνοι, πομάκοι ή εξισλαμισμένοι Έλληνες από τον Πόντο.
Εκτιμώ ότι ως χώρα θα πρέπει να κινηθούμε σε δυο επίπεδα.
Το ένα είναι η συγκρότηση μιας ξεκάθαρης πολιτικής για τη διαχείρηση των μεταναστών που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας.
Το δεύτερο είναι η από τούδε και στο εξής αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, το οποίο, σημειωτέον, πρέπει να αντιμετωπιστεί με σκληρά και άτεγκτα μέτρα, ακριβώς για να λειτουργεί αποτρεπτικά για την επιλογή της χώρας μας ως πύλης εισόδου λαθρομεταναστών και για να μην έχουμε στο μέλλον πρόβλημα δημογραφικής αλλοίωσης και εθνικής ασφάλειας ως χώρα.
Εν κατακλείδι θα ήθελα να σου πω ότι το ζήτημα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ενσωμάτωσης των μεταναστών που κατοικούν στην Ελλάδα, είναι μείζον και θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους Έλληνες, αφού όλοι μας έχουμε κάτι να κάνουμε για να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση αυτή.
Θα έλεγα ότι το ζήτημα αυτό είναι ένας τομέας που θα πρέπει όλοι μας να δείξουμε τον πατριωτισμό μας, απομονώνοντας εκείνους που με τα λόγια και τις πράξεις τους οδηγούν τους μετανάστες στη γκετοποίηση, διαδικασία που εμποδίζει την ενσωμάτωση.
Ιδού το μεγάλο πατριωτικό στοίχημα.

φιλικά

Σάββας Καλεντερίδης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube