REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 8 Ιουνίου 2009

Έτοιμη για νέες πυραυλικές δοκιμές η Β.Κορέα

Έτοιμη για νέες πυραυλικές δοκιμές η Β.Κορέα

Ιδιαίτερα προκλητική καθίσταται η Βόρεια Κορέα η οποία εξέδωσε προειδοποιητικό απαγόρευσης της ναυσιπλοΐας στις ανατολικές ακτές της, κινώντας τις υποψίες όπου βάση πληροφοριών το καθεστώς ετοιμάζεται να προβεί σε νέες πυραυλικές δοκιμές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιαπωνικής ακτοφυλακής, η Βόρειος Κορέα απαγόρευσε τη ναυσιπλοΐα ανοικτά του λιμένος Γουονσάν, στα ανατολικά,με αποτέλεσμα να αναζωπυρώνονται οι υποθέσεις για νέες δοκιμές πυραύλων στην περιοχή.
Εκπρόσωπος της ιαπωνική ακτοφυλακής δήλωσε ότι από τις 10 έως τις 30 Ιουνίου τα πλοία θα πρέπει να αποφεύγουν αυτήν τη ζώνη, μήκους 260 χλμ και πλάτους 100, στο διάστημα μεταξύ 08.00 και 20.00 εντός της ημέρας.
“Καταγράψαμε την πληροφορία και εκδώσαμε αμέσως προειδοποιητικό σήμα νωρίς σήμερα το πρωί προς όλους εκείνους που μπορεί να εισέρχονταν σε εκείνην την περιοχή” πρόσθεσε ο αξιωματούχος της ιαπωνικής ακτοφυλακής.
Παράλληλα πληροφορίες που φθάνουν από νοτιοκορεατικές και αμερικανικές πηγές, αναφέρουν πως η Βόρειος Κορέα ετοιμάζεται να δοκιμάσει αρκετούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στις νοτιοανατολικές ακτές.
Τουλάχιστον τρεις πύραυλοι είναι έτοιμοι για εκτόξευση στην Ανμπγιόν, περίπου 100 χλμ βορειοανατολικά της Σεούλ, αναφέρουν οι πληροφορίες διάφορων κυβερνητικών υπηρεσιών.
Τον περασμένο μήνα η ιαπωνική ακτοφυλακή είχε υποκλέψει ένα αντίστοιχο μήνυμα για απαγόρευση πλεύσης κοντά στις βορειοκορεατικές ακτές, λίγο προτού το κομμουνιστικό καθεστώς είχε προβεί στις 25 Μαΐου σε πυρηνική δοκιμή, την οποία ακολούθησαν και δοκιμές πυραύλων.
Η ρητορική της Πιονγιάνγκ παραμένει πολεμική καθώς σήμερα το βορειοκορεάτικο καθεστώς απείλησε πως θα απαντήσει με «ακραία» μέτρα εάν ο ΟΗΕ της επιβάλλει κυρώσεις για τις πυρηνικές δοκιμές της τον περασμένο μήνα, με την Ουάσιγκτον να τονίζει πως θα ξαναπροσθέσει την Πιονγκγιάνγκ στον κατάλογό της με τα κράτη που υποθάλπουν την τρομοκρατία.
“Η απάντησή μας θα είναι να θεωρήσουμε τις κυρώσεις εναντίον μας ως κήρυξη πολέμου και θα απαντήσουμε με ακραία σκληρά μέτρα», τονίζει σε σχόλιό της η εφημερίδα Ροντόνγκ Σινμούν, επίσημο όργανο του καθεστώτος.
Επίσης αντιδράσεις αναμένονται έπειτα από τη σημερινή καταδίκη σε 12ετή καταναγκαστικά έργα που επιβλήθηκαν στις δύο αμερικανίδες δημοσιογράφους που συνελήφθησαν τον Μάρτιο στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα.
ΕΝΕΤ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube