Weather Icon
Γαλλία , Ιράν 2 Ιουνίου 2009

Συνάντηση Σαρκοζί-Μοτακί

Δεκτός από τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί θα γίνει την Τετάρτη ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί για συνομιλίες σχετικά με την επανάληψη του διαλόγου ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
«Η συνάντηση αυτή θα επιτρέψει να θιγεί κυρίως το θέμα των συνομιλιών που οι Έξι (Γερμανία, Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Ρωσία καθώς και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέρ Σολάνα) ελπίζουν να επαναλάβουν με το Ιράν για τη διάδοση των πυρηνικών όπλων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Κατά τη συνάντηση αυτή, η οποία έχει προγραμματισθεί για τις πέντε και μισή το απόγευμα ώρα Ελλάδας, ο Γάλλος πρόεδρος θα συζητήσει και περιφερειακά θέματα», προστίθεται.

Είναι η πρώτη φορά που ο Γάλλος πρόεδρος συναντάται με έναν ανώτερο Ιρανό αξιωματούχο, από την εκλογή του, τον Μάιο του 2007.
athina984

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube