Weather Icon
Ισλάμ , Πακιστάν 12 Ιουνίου 2009

Εγκαταλείπει τις βάσεις της η Αλ Κάιντα στο Πακιστάν

Δεκάδες μαχητών της Αλ Κάϊντα εγκαταλείπουν τις βάσεις τους στους τόπους διαβίωσης πακιστανικών φυλών και εγκαθίστανται τώρα ή στη Σομαλία, ή στην Υεμένη, γράφουν την Παρασκευή οι “Τάϊμς της Νέας Υόρκης”.Κατά την αμερικανική εφημερίδα που επικαλείται στο δημοσίευμά της έναν μη κατονομαζόμενο κυβερνητικό αξιωματούχο, “αυτή η γεωγραφική αναδιάταξη εξηγείται από την τεράστια πίεση που ασκείται έναντι των διευθυντικών στελεχών και των ενδιάμεσων στην ιεραρχία της οργάνωσης αυτής”.

Οι παρατηρητές αναφέρουν ότι μετά την εγκατάσταση του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο “οι αμερικανικές ενέργειες με στόχο την Αλ Κάϊντα ειδικά έχουν εντατικοποιηθεί”.
“Έχει πληγεί η Αλ Κάϊντα από τις επιδρομές μας με μη επανδρωμένα αεροπλάνα και έχει προκληθεί στις τάξεις της ανασφάλεια”, επισήμανε από την πλευρά του ο πακιστανός στρατιωτικός αναλυτής Ταλάτ Μασούντ, ο οποίος εδρεύει στο Ισλαμαμπάντ.
Τέλος ας αναφερθεί ότι ο αρχηγός της CIA Λέον Πανέτα ανέφερε χθες Πέμπτη ότι οι τελευταίες πληροφορίες που έχει η υπηρεσία στη διάθεσή της συνηγορούν όλες ότι “ο Οσάμα μπιν Λάντεν τώρα κρύβεται στο Πακιστάν”.

ΝΑΤΟ : Κατά της πειρατείας
Την συνέχιση της αποστολής του ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της πειρατείας στις ακτές της Σομαλίας με μία άλλη μεγαλύτερης θητείας υποστήριξαν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ, καθώς η τρέχουσα αποστολή λήγει στις 28 Ιουνίου. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοοπ Σέφερ δήλωσε ότι στην περιοχή θα σταλεί ναυτική δύναμη από έξι κράτη του ΝΑΤΟ, η οποία θα είναι υπό βρετανική διοίκηση, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει την αποστολή της την 1η Ιουλίου.

«Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να έχει τον ρόλο του στη μάχη κατά της πειρατείας» δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τον Γιαπ ντε Χοοπ Σέφερ στην αποστολή ενδέχεται να λάβουν μέρος και χώρες που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ανέφεραν ότι οι υπουργοί ενέκριναν σχέδιο που προβλέπει μονοετή αποστολή στα ανοικτά της Σομαλίας.
athina984

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube