Weather Icon
Γενικά θέματα 29 Ιουνίου 2009

Μήνυμα ΥΠΕΞ στην Αγκυρα για τη λαθρομετανάστευση

Μήνυμα ΥΠΕΞ στην Αγκυρα για τη λαθρομετανάστευση


Να τηρήσει τα συμφωνηθέντα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ζήτησε από την Αγκυρα η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι».
Αναφερόμενη στη συνάντηση της με τον τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου στη συνοδό του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι
η Ελλάδα παραμένει σταθερή στη θέση της η Τουρκία να τιμήσει την υπογραφή της όσον αφορά το πρωτόκολλο επανεισδοχής των λαθρομεταναστών.
«Αντιλαμβανόμαστε ότι η Τουρκία έχει πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, βούλησή μας είναι να τη βοηθήσουμε να υπογράψει τα δικά της πρωτόκολλα επανεισδοχής με τις χώρες με τις οποίες αντιμετωπίζει η ίδια πρόβλημα», επισήμανε η υπουργός Εξωτερικών.
Σε ό,τι αφορά τις παραβιάσεις στο Αιγαίο η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «κάνουμε διάλογο με την Άγκυρα για να κατανοήσει και τις δικές μας κόκκινες γραμμές».
Η υπουργός Εξωτερικών προανήγγειλε επίσκεψη της στην Άγκυρα, πιθανότατα τον Αύγουστο.
NAYTEMPORIKH

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube