Weather Icon
Γενικά θέματα 29 Ιουνίου 2009

Αύξηση της διαφθοράς στην Ελλάδα

Αύξηση της διαφθοράς στην Ελλάδα

Βελτίωση έχουν παρουσιάσει αρκετές χώρες στον τομέα της διακυβέρνησης και της αντιμετώπισης της διαφθοράς την τελευταία δεκαετία, ενώ αρκετές άλλες δεν έχουν πράξει τα αναγκαία για να ενισχύσουν τους παραπάνω τομείς όπως δείχνει η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας με τίτλο «Παγκόσμιοι Δείκτες Διακυβέρνησης» 1996-2008.

Η όγδοη έκδοση της έκθεσης τονίζει τα σοβαρά προβλήματα που παραμένουν άλυτα σε φτωχές και πλούσιες χώρες, ενώ υπογραμμίζει τη σύνδεση μεταξύ της καλύτερης διακυβέρνησης και της βελτιωμένης ανάπτυξης.
«Το ευχάριστο είναι ότι ορισμένες χώρες αναγνωρίζουν και ανταποκρίνονται στα προβλήματα διακυβέρνησης, και παρουσιάζουν έντονη βελτίωση που αντανακλά τις συνδυασμένες προσπάθειες των πολιτικών αρχηγών, των βουλευτών, της κοινωνίας και του ιδιωτικού τομέα», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας από τους συγγραφείς της έκθεσης και οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Αάρτ Κραάι.
Για την Ελλάδα, η έκθεση διαπιστώνει ότι στον τομέα της διακυβέρνησης έχει υπάρξει επιδείνωση στον δείκτη αντιμετώπισης της διαφθοράς το 2008 έναντι του 2007, ενώ έχει υπάρξει σχετική βελτίωση στους υπόλοιπους δείκτες διαφάνειας.

www.kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube