Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Ιουνίου 2009

Ιράκ: Μειώθηκε ο αριθμός των νεκρών Ιρακινών και Αμερικανών στρατιωτών

Σημαντική μείωση εμφανίζει ο αριθμός των Ιρακινών πολιτών που σκοτώθηκαν κατά το μήνα Μάιο, ο οποίος είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από την αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ το 2003 έως σήμερα, ανακοινώθηκε την Κυριακή από το Ιρακινό Υπουργείο Υγείας.
Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 134, μισοί από όσους σκοτώθηκαν τον προηγούμενο μήνα, τον Απρίλιο, όταν πολλές βομβιστικές επιθέσεις κυρίως στη Βαγδάτη στοίχισαν τη ζωή σε 290 πολίτες. Ενώ τον Μάιο του 2008 οι απώλειες έφτασαν τους 505 νεκρούς Ιρακινούς πολίτες. Ο Αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πέρκινς δήλωσε παράλληλα ότι “ο αριθμός των επιθέσεων δείχνει και την μη ικανότητα πλέον της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα αφού τον Μάιο οι επιθέσεις της έφτασαν μόλις τις 13 σε σχέση με τον περασμένο μήνα Απρίλιο που ήταν τουλάχιστον 28”.

“Οι επιχειρήσεις τρομοκρατών έχουν μειωθεί σημαντικά και οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας μπορούν να τους αποκρούσουν ικανοποιητικά”, δήλωσε από την πλευρά του ο ιρακινός υπουργός Εσωτερικών Τζουάντ-αλ-Μπολάνι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερ.

Αντιθέτως οι Αμερικανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν τον Μάιο έφτασαν τους 12, δύο περισσότεροι από τον προηγούμενο μήνα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία 4.304 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ από την επέμβαση του 2003 έως σήμερα και περίπου εκατό χιλιάδες Ιρακινοί το ίδιο χρονικό διάστημα
news.ert.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube