REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 1 Ιουνίου 2009

“Σχεδιάζει εκτόξευση και επεισόδιο η Β. Κορέα”

Νέο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς ενδέχεται να εκτοξεύσει εντός του μήνα η Βόρειος Κορέα, ο οποίος έχει σχεδιαστεί να πλήξει το αμερικανικό έδαφος, ενώ ενδέχεται να εμπλακεί σε επεισόδια με τη Νότιο γείτονά του στα διαφιλονικούμενα θαλάσσια σύνορά τους, τονίζεται σε δημοσιεύματα της Δευτέρας στη Νότιο Κορέα.
Η Πιονγκγιάνγκ, που την περασμένη εβδομάδα ξεσήκωσε την παγκόσμια αγανάκτηση μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε, ετοιμάζεται για τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου με εκτιμώμενο βεληνεκές μεταξύ 4.000 – 6.500 χλμ από στρατιωτική βάση στα δυτικά της χώρας, τονίζεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Τζουνγκ Ανγκ Ίλμπο, που επικαλείται τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

“Οι προετοιμασίες για την εκτόξευση μάλλον πρόκειται να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουνίου”, τόνισε πηγή των μυστικών υπηρεσιών.

Σιδηροδρομικός συρμός που μεταφέρει τον πύραυλο ανεχώρησε από περιοχή της Πιονγκγιάνγκ προ δύο εβδομάδων για στρατιωτική βάση στα δυτικά, όχι μακριά από τη μεθόριο με την Κίνα.

Επίσης η Βόρειος Κορέα χαρακτήρισε μία ευρεία θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά των δυτικών ακτών της ως μη δεσμευόμενη από τα θαλάσσια σύνορά της μέχρι τα τέλη Ιουλίου, πιθανώς γιατί προετοιμάζεται για κάποια σύγκρουση με τη Νότιο Κορέα, ως επανάληψη των φονικών ναυτικών συγκρούσεων του 2002, τονίζει από την πλευρά της η μεγαλύτερη νοτιοκορεατική εφημερίδα Τσοσούν Ίλμπο.
ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube