Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 26 Ιουνίου 2009

ΠΓΔΜ: «Οι θέσεις της Ελλάδας δεν οδηγούν σε επίτευξη συμβιβασμού»

ΠΓΔΜ: «Οι θέσεις της Ελλάδας δεν οδηγούν σε επίτευξη συμβιβασμού»

Eικόνα καθημερινότητας στα Σκόπια, η ηγεσία των οποίων θεωρεί ότι “οι θέσεις της Ελλαδας, σε πολλά σημεία, δεν οδηγούν σε επίτευξη συμβιβασμού”. Τώρα τί να πεις;

Συνάντηση της ηγεσίας των Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας.
«Οι θέσεις της Ελλάδας, σε πολλά σημεία, δεν οδηγούν σε επίτευξη συμβιβασμού», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, αναφερόμενος στην εκκρεμότητα της ονομασίας, μετά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας που διεξήχθη το απόγευμα στα Σκόπια. Στη συνάντηση αυτή ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για θέμα της ονομασίας, Ζόραν Γιόλεφσκι, ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία της χώρας για τα συνομιλίες που είχε την Δευτέρα στη Γενεύη ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και τον ίδιο.
Αύριο ο κ. Γιόλεφσκι θα ενημερώσει, στα Σκόπια, τους αρχηγούς των μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο θέμα της ονομασίας.
Μετά την σημερινή συνάντηση της ηγεσίας της ΠΓΔΜ η οποία διεξήχθη υπό την αιγίδα του προέδρου της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο κ. Μιλόσοσκι δήλωσε:
«Είχαμε συνάντηση με τον πρέσβη και εκπρόσωπο της χώρας μας στις συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Ζόραν Γιόλεφσκι. Έγινε ενημέρωση για τις συνομιλίες που διεξήχθησαν στη Γενεύη. Δεν θα προβώ σε λεπτομέρειες διότι κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε την διαπραγματευτική διαδικασία. Αύριο ο κ. Γιόλεφσκι θα ενημερώσει τους αρχηγούς των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας για την πορεία των συνομιλιών, καθώς και για τις θέσεις των δύο χωρών. Θα τους παρουσιάσει τις θέσεις της Ελλάδας οι οποίες, σε πολλά σημεία, δεν οδηγούν σε επίτευξη συμβιβασμού. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι ο πρέσβης κ. Μάθιου Νίμιτς θα έρθει στη Μακεδονία, όπου θα έχουμε την ευκαιρία για συνομιλίες και θα τον ενημερώσουμε για τις θέσεις μας».
Σε ερώτηση αν αναμένει από τον κ. Νίμιτς, κατά την επικείμενη επίσκεψη του στα Σκόπια, να κομίσει νέα πρόταση για το θέμα της ονομασίας, ο κ. Μιλόσοσκι απάντησε:
«Για την ώρα δεν έχουμε καμία αναγγελία για νέα πρόταση, όμως αυτό είναι εναπόκειται στην εκτίμηση του κ. Νίμιτς».
Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης αρμόδιος για την εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας, Αμπντουλακίμ Αντέμι και ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι.
Ο κ. Νίμιτς αναμένεται να επισκεφθεί τα Σκόπια το διάστημα 6-7 Ιουλίου και την Αθήνα το διάστημα 8-9 Ιουλίου για συνομιλίες με τις ηγεσίες των δύο χωρών.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube