Weather Icon

Το ιρακινό Κουρδιστάν εξάγει από σήμερα για πρώτη φορά το πετρέλαιό του

Το ιρακινό Κουρδιστάν άρχισε από σήμερα, για πρώτη φορά στην ιστορία του, να εξάγει πετρέλαιο από τις δύο πετρελαιοπηγές του στο βόρειο Ιράκ, απ’ όπου θα διοχετεύονται στο εξωτερικό 90.000 βαρέλια την ημέρα.

Σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Κουρδιστάν Αρμπίλ και μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, ο ιρακινός πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί και ο πρόεδρος της αυτόνομης περιοχής Μασούντ Μπαρζανί άνοιξαν συμβολικά μία στρόφιγγα, εγκαινιάζοντας τις εξαγωγές πετρελαίου από τα δύο κοιτάσματα της περιοχής.
Ο μαύρος χρυσός που προέρχεται από τα κοιτάσματα Τακ Τακ και Τάουκε του ιρακινού Κουρδιστάν θα διοχετεύεται προς τον πετρελαιαγωγό που συνδέει το Κιρκούκ του βορείου Ιράκ με την Τουρκία.
Το πρώτο κοίτασμα θα εξάγει αρχικά 40.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ το δεύτερο 50.000, σύμφωνα με τις πετρελαϊκές εταιρείες εκμετάλλευσής τους.

ikypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube