Γενικά θέματα 22 Ιουνίου 2009

«Πλακιώτισσες: Διακόσια Χρόνια της Νεώτερης Ιστορίας μας»

«Πλακιώτισσες: Διακόσια Χρόνια της Νεώτερης Ιστορίας μας»


Αθήνα, 15 Ιουνίου 2009

Δελτίο Τύπου

«Πλακιώτισσες: Διακόσια Χρόνια της Νεώτερης Ιστορίας μας»
Ελίνα Α. Γαληνού, εκδόσεις Αρσενίδη,
αρ. σελίδων: 165, τιμή: 19€
Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία και οι εκδόσεις «Αρσενίδη» παρουσιάζουν την Τετάρτη 24 Ιουνίου και ώρα 20:00 το βιβλίο της κ. Ελίνας Α. Γαληνού:
«Οι Πλακιώτισσσες: Διακόσια Χρόνια της Νεώτερης Ιστορίας μας»
Οι «Πλακιώτισσες» είναι μια ιστορική αναδρομή μιας αθηναϊκής οικογένειας που μετράει διακόσια χρόνια ζωής στην Αθήνα, στην ίδια πάντα γειτονιά, την Πλάκα. Η ιστορία τους ξεκινάει από το τέλος της τουρκοκρατίας και φτάνει έως τις πρώτες δεκαετίες της μεταπολεμικής εποχής. Οι ηρωίδες του βιβλίου δεν υπήρξαν πρόσωπα που διεκδίκησαν μια θέση στις σελίδες της Ιστορίας. Η Ιστορία όμως δεν υφαίνεται μόνο από όσους έχουν καταγραφεί ως επώνυμοι, γιατί αυτοί είναι λίγοι. Υφαίνεται σιωπηρά από τους αθέατους εκείνους, που αντιμετωπίζουν όσες δοκιμασίες και ανατροπές προκαλεί, χωρίς να προδώσουν τις αρχές και τις αξίες τους. Το βιβλίο της Ελίνα Γαληνού αποτελεί μια διήγηση της Ιστορίας της Νεώτερης Ελλάδας μέσα από τη ζωή απλών ανθρώπων με σθεναρές ηθικές αξίες.
Η Ελίνα Α. Γαληνού γεννήθηκε στην Αθήνα. Τέλειωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στη Σχολή Χιλλ και σπούδασε Οικονομικά και Κοινωνιολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Από το 1999 είναι τακτική συντάκτης στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Παράλληλα συνεργάστηκε για αρκετά χρόνια με τη ΧΕΝ Αθηνών στο τμήμα Ελληνικών για ξένους. Είναι μέλλος της Πανελλήνιας Ένωσης Συντακτών, Δημοσιογράφων-Ανταποκριτών, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και άλλων πολιτιστικών συλλόγων.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ.: Ελ. Σκιαδάς, Αντιδήμαρχος Αθηναίων, Σάββας Καλεντερίδης, Εκδότης-Συγγραφέας, Γιώργος Χριστάκος, Δημήτρης Τσουκνίδας, Επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και ο εκδότης Γιάννης Αρσενίδης στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία), Ιω. Παπαρρηγοπούλου αρ. 7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αίθουσα «Άθω Γ. Τσούτσου».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube