Weather Icon
Γενικά θέματα 24 Ιουνίου 2009

ΗΠΑ και Βενεζουέλα αποκαθιστούν τις διπλωματικές τους σχέσεις

ΗΠΑ και Βενεζουέλα αποκαθιστούν τις διπλωματικές τους σχέσεις

Επαναφέρουν τους πρεσβευτές στις πρωτεύουσές τους.
Η Βενεζουέλα και οι ΗΠΑ πρόκειται να αποκαταστήσουν, στις αντίστοιχες πρωτεύουσές τους, τους πρεσβευτές που είχαν απελάσει αμοιβαία τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο.
Η εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων «πρόκειται να περαιωθεί εντός των προσεχών ημερών και οι δύο πρεσβευτές θα αναλάβουν αμέσως τα καθήκοντά τους, για να επιτρέψουν μία πιο άμεση επικοινωνία», τόνισε ο Μαδούρο από το Μαρακάι.
Το Μαρακάι, πόλη σε απόσταση 80χλμ δυτικά του Καράκας, θα φιλοξενήσει από σήμερα την έκτη σύνοδο της Εναλλακτικής Μπολιβαρικής Ένωσης για τις Αμερικές (Alba), της αντιφιλελεύθερης ένωσης που συνέστησαν η Κούβα και η Βενεζουέλα.
Στις 11 Σεπτεμβρίου ο «sui generis» σοσιαλιστής ηγέτης της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες είχε διατάξει να απελαθεί ο αμερικανός πρεσβευτής στο Καράκας, εξαιτίας των «επαναλαμβανόμενων δειγμάτων επιθετικότητας που επιδεικνύονται από την πλευρά των ΗΠΑ κατά του λαού της Βενεζουέλας», και επέδειξε «αλληλεγγύη» στη Βολιβία-η οποία είχε απελάσει επίσης τον αμερικανό αντιπρόσωπο από τη Λα Πας με την κατηγορία ότι υπέθαλπε τα αποσχιστικά ρεύματα στη χώρα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube