REAL TIME |

Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 18 Ιουνίου 2009

Τουρκική στήριξη στην υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Τουρκική στήριξη στην υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Την στήριξή της στην υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ προσέφερε η Τουρκία δια στόματος του αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ από την πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι).«Η Τουρκία υποστηρίζει αποφασιστικά την υποψηφιότητα της ‘Μακεδονίας’ για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Στο μέλλον η Τουρκία θα υποστηρίξει, σε όλα τα επίπεδα, την ένταξη της ‘Μακεδονίας’, διότι αυτό δεν είναι πλέον πρόβλημα μόνο της ‘Μακεδονίας’, αλλά και δικό μας πρόβλημα και εμείς θα εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα της για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Ιλ.Μπασμπούγ.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ Ζόραν Κονιάνοφσκι, ανέφερε ότι η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος στρατηγικός εταίρος της ΠΓΔΜ και πρόσθεσε ότι οι δωρεές της Τουρκίας προς τις ένοπλες δυνάμεις της ΠΓΔΜ, τα προηγούμενα 18 χρόνια, ανήλθαν σε 18 εκατ. ευρώ.

Ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πραγματοποιεί από την Τρίτη διήμερη επίσκεψη στην ΠΓΔΜ, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε στα Σκόπια, με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.

Στην ατζέντα των συναντήσεων που είχε ο στρατηγός με την στρατιωτική ηγεσία της ΠΓΔΜ βρέθηκαν οι αμυντικές μεταρρυθμίσεις της ΠΓΔΜ και του στρατού της ΠΓΔΜ, η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς και οι κοινές προοπτικές στον τομέα της άμυνας.
NEA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube