Weather Icon
Γενικά θέματα 21 Ιουνίου 2009

Υπόθεση ηλεκτρονικών υποκλοπών «Δίκτυο φάντασμα»

Περίπου τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του κινεζικού δικτύου ηλεκτρονικών υποκλοπών , το οποίο εκτός των άλλων έσπασε τους κωδικούς ηλεκτρονικών αρχείων του Θιβέτ και του ίδιου του Δαλάι Λάμα, πολλές από τις 103 χώρες που έπεσαν θύματα του κυκλώματος των χάκερ δεν έχουν ακόμη ειδοποιηθεί. Είναι μάλιστα πιθανό να μην κατάλαβαν ποτέ ότι η υποκλοπή συνέβη.

Η 53ων σελίδων έκθεση εμπειρογνωμόνων του Πανεπιστημίου του Τορόντο , με ημερομηνία έκδοσης την 29η Μαρτίου , περιγράφει με λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο οι χάκερ διείσδυσαν στα ηλεκτρονικά αρχεία πρεσβειών , υπουργείων εξωτερικών , του ΝΑΤΟ , της Ε.Ε , του Associated Press, ακόμη και πρωθυπουργών.

Στους στόχους και η Κύπρος

Από τη λίστα των 397 υπολογιστών που παραβιάστηκαν , αναφέρουμε τους παρακάτω:

Υπουργεία Εξωτερικών : της Ινδονησίας , Φιλιππίνων, Ιράν , Λετονίας , Μπουτάν , Μπρουνέι

Πρεσβείες : της Κίνας στις ΗΠΑ , της Κύπρου στη Γερμανία , της Ινδίας σε Βέλγιο, Σερβία, Ιταλία, ΗΠΑ και Γερμανία, της Μάλτας σε Βέλγιο , Λιβύη και Αυστραλία, της Πορτογαλίας σε Φιλανδία και Γερμανία, της Ρουμανίας σε Φιλανδία και Γαλλία , του Πακιστάν στο Μπαχρέιν . Επίσης υποκλάπηκαν δεδομένα από κομπιούτερ της Υψηλής Επιτροπής της Ινδίας στην Κύπρο, της μόνιμης αντιπροσωπείας της Κύπρου στην Ε.Ε , του πρωθυπουργού του Λάος και γραφείων του ΝΑΤΟ.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube