Weather Icon
Γενικά θέματα 13 Ιουνίου 2009

Σε σύσκεψη καλεί η κυβέρνηση τα κόμματα για θέματα ασφαλείας

Σε σύσκεψη καλεί η κυβέρνηση τα κόμματα για θέματα ασφαλείας

Αθήνα: Επιστολή σε όλα τα κόμματα απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρ.Μαρκογιαννάκης, καλώντας τα να ορίσουν εκπροσώπους για τη σύσκεψη που θα λάβει χώρα την Τετάρτη στο υπουργείο Εσωτερικών και θα αφορά θέματα Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Αντώναρος είπε πως ανάλογη επιστολή είχε στείλει ο κ. Μαρκογιαννάκης και πριν από ένα μήνα, χωρίς να πάρει απάντηση από τα κόμματα και εξέφρασε την ελπίδα, αυτή τη φορά, η στάση τους να είναι πιο εποικοδομητική.

Τόνισε επίσης πως όσοι, αν αρνηθούν, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη του «όχι» και η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της.

«Μπορεί κάποιοι να περιορίζονται σε γενικόλογα ευχολόγια ή να παρουσιάζουν ως δήθεν δικές τους πρωτοβουλίες δράσεις που ήδη βρίσκονται σε εφαρμογή. Η αλήθεια δεν κρύβεται» συνέχισε.

Απαντώντας σε όσους λένε ότι η κυβέρνηση σύρθηκε σε αυτά τα θέματα, λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, είπε ότι ισχύουν όλα όσα έχει πει και ότι η κυβέρνηση δρα συνεχώς όλο αυτό το διάστημα με πρωτοβουλίες.

Για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είπε ότι περιμένει να κατατεθούν στον επικείμενο διάλογο και πως όλα θα μελετηθούν.

Οι οκτώ προτάσεις του ΠΑΣΟΚ

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ να επιτραπεί η ελευθερία διακίνησης των μεταναστών μέσα στην ΕΕ.

«Ο Μπαρόζο αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως αποθήκη. Θεωρεί τους μετανάστες σακιά και την Ελλάδα ως αποθήκη. Και για αυτό τους βλέπετε να συγκεντρώνονται σε λιμάνια όπως η Πάτρα και αλλού άνθρωποι που θέλουν να φύγουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ΛΑΟΣ απάντησε θετικά στο να συμμετάσχει στη σύσκεψη «παρότι δεν έχουμε πειστεί ότι δεν πρόκειται για επικοινωνιακό ‘πυροτέχνημα’», όπως τόνισε.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με αστυνομικά μέτρα που ικανοποιούν προσωρινά την κοινή γνώμη και προτείνουν, μεταξύ άλλων, συνεργασία με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ, ώστε να μοιραστεί το βάρος της μετανάστευσης.

«Είναι γεγονός ότι για πολλούς μετανάστες στόχος δεν είναι να παραμείνουν στη χώρα μας, αλλά να περάσουν σε άλλες. Η αργοπορία νομιμοποίησής τους όμως τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα» σημειώνουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube