Weather Icon
Ηνωμένο Βασίλειο , Ιράν 29 Ιουνίου 2009

Ελεύθεροι οι πέντε από τους εννέα υπαλλήλους στη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη

Ελεύθεροι οι πέντε από τους εννέα υπαλλήλους στη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη


Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιρανό ομόλογό του είχε ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ντ.Μίλιμπαντ

Ανακρίνονται οι υπόλοιποι
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πέντε από τους συνολικά εννέα υπαλλήλους στη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη, που συνελήφθησαν με την κατηγορία της υποκίνησης των ταραχών στην ιρανική πρωτεύουσα.
Την απελευθέρωση των πέντε υπαλλήλων ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χασάν Κασκαβί, σημειώνοντας πως ο Βρετανός υπουργός
Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιρανό ομόλογό του Μανουσέρ Μοτακί το βράδυ της Κυριακής.
Νωρίτερα την Κυριακή, ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ εξέφρασε την οργή του Λονδίνου για την ενέργεια των ιρανικών αρχών και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση όλων των υπαλλήλων χωρίς «να πάθουν το παραμικρό», όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Από τους εννιά, οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι ανακρίνονται» διευκρίνισε ο Κασκαβί, μεταφέροντας τη διαβεβαίωση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών πως η Βρετανία δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν.
Από την πλευρά του ο Ιρανός ΥΠΕΞ τόνισε πως αν αυτό αποδειχθεί στην πράξη θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα θετικό βήμα.
Επίσης, ο Κασκαβί επισήμανε πως το Ιράν δεν σκοπεύει να κλείσει τις πρεσβείες στην Τεχεράνη, ούτε να υποβαθμίσει τις διπλωματικές του σχέσεις με τις ξένες χώρες.
Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, το Συμβούλιο των Φρουρών ξεκίνησε την επιμέρους επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων των προεδρικών εκλογών της 12ης Ιουνίου.

«Το Συμβούλιο των Φρουρών ξεκίνησε την επανακαταμέτρηση στο 10% των ψηφοδελτίων» μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αλάμ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube