Weather Icon

Επένδυση – μαμούθ €400 δισ. για ηλιακή ενέργεια από την Αφρική

Επένδυση – μαμούθ €400 δισ. για ηλιακή ενέργεια από την Αφρική

Περίπου 20 μεγάλοι γερμανικοί όμιλοι και επιχειρήσεις προτίθενται να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συστήσουν μια κοινοπραξία, στόχος της οποίας θα είναι να τροφοδοτήσει με ηλιακή ενέργεια, που θα προέρχεται από τις αφρικανικές ερήμους, τα νοικοκυριά της χώρας αλλά και γενικότερα της Ευρώπης.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας «ΝΒ», το κόστος της δημιουργίας των γιγαντιαίων εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας σε αφρικανικές ερήμους, εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 400 δισ. ευρώ, από τα οποία περί τα 350 θα διατεθούν για την κατασκευή συλλεκτών ηλιακής ενέργειας. Η ιδρυτική συνέλευση της κοινοπραξίας αναμένεται να γίνει στις 13 Ιουλίου, στο Μόναχο.
Με την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο θα φέρει την επωνυμία Desertec (Ντέζερτεκ), η γερμανική κοινοπραξία επιχειρεί να συμβάλλει στις προσπάθειες που καταβάλλονται, ώστε να μην επέλθουν αλλαγές στις κλιματικές συνθήκες του πλανήτη. Παράλληλα, οι εταιρίες που θα συγκροτήσουν την κοινοπραξία στοχεύουν στο να καταστούν πρωτοπόρες στο χώρο των αποκαλούμενων πράσινων τεχνολογιών.
Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, πως σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει η κοινοπραξία, το αργότερο σε 10 χρόνια η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούν να τροφοδοτούνται με ηλιακή ενέργεια από την Αφρική. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, μέσω του Desertec θα μπορεί να καλυφθεί περί το 15% των ενεργειακών αναγκών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: http://athina984.gr/node/54743

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube