REAL TIME |

Weather Icon
Βαλκάνια , Σερβία 9 Ιουνίου 2009

Η 3η Διαβαλκανική Σύνοδος Αρχηγών ΓΕΕΘΑ πραγματοποιείται στο Βελιγράδι

Η 3η Διαβαλκανική Σύνοδος Αρχηγών ΓΕΕΘΑ πραγματοποιείται στο Βελιγράδι


Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξουν ο υπουργός ‘Αμυνας της Σερβίας, Ντράγκαν Σουτάνοβατς και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας, υποστράτηγος Μίλογιε Μίλετιτς.
«Θεωρούμε τη διοργάνωση της Συνόδου στο Βελιγράδι ως έκφραση εμπιστοσύνης στο υπουργείο ‘Αμυνας της Σερβίας στην ανάπτυξη διεθνούς και περιφερειακής στρατιωτικής συνεργασίας», δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug o επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας.Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Γράψας.
Tρόποι ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων για την περαιτέρω προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας θα διερευνηθούν στην 3η Διαβαλκανική Σύνοδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής ‘Αμυνας, που πραγματοποιείται, σήμερα, στο Βελιγράδι της Σερβίας.
Στη Σύνοδο θα παρευρεθούν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ εννέα βαλκανικών χωρών (Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρίας, Ελλάδας, Μαυροβουνίου, ΠΓΔΜ, Ρουμανίας, Σερβίας και Τουρκίας).
Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Γράψας. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξουν ο υπουργός ‘Αμυνας της Σερβίας, Ντράγκαν Σουτάνοβατς και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας, υποστράτηγος Μίλογιε Μίλετιτς.
«Θεωρούμε τη διοργάνωση της Συνόδου στο Βελιγράδι ως έκφραση εμπιστοσύνης στο υπουργείο ‘Αμυνας της Σερβίας στην ανάπτυξη διεθνούς και περιφερειακής στρατιωτικής συνεργασίας», δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug o επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας.
Στις εργασίες της Συνόδου θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU CMC) στρατηγός Henri Bentegeat και ο Διοικητής του Διακλαδικού Νατοϊκού Στρατηγείου της Νάπολης (COM JFC NAPLES) Ναύαρχος Mark Fitzgerald.
Επιπλέον, στη σύνοδο θα παραστεί ο βουλευτής Επικρατείας ΝΔ -Ναύαρχος ε.α – Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ-Πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης, ως επίσημος προσκεκλημένος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας, σε αναγνώριση της πρωτοβουλίας του, να οργανώσει και να φιλοξενήσει η Ελλάδα την 1η Διαβαλκανική Σύνοδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ στη Θεσσαλονίκη το 2007.
ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube