Weather Icon
Γενικά θέματα 30 Ιουνίου 2009

Νέος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος για την Τουρκία το 2011


Την κατασκευή ενός νέου τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών κ. Γιλντιρίμ.Ένα νέο τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο σχεδιάζει να εκτοξεύσει η Τουρκία στα τέλη του 2011 ή στις αρχές του 2012, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της τουρκικής κυβέρνησης, Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Σύμφωνα με τον κ. Γιλντιρίμ, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες κι εντός του έτους θα «ανοίξει» ο διαγωνισμός για το σχετικό project.

«Θα επιλέξουμε την εταιρία και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το έργο. Η κατασκευή του δορυφόρου απαιτεί τουλάχιστον 23 ή το πολύ 30 μήνες. Επομένως, μπορεί να εκτοξευθεί στα τέλη του 2011 ή στις αρχές του 2012», διευκρίνισε ο Τούρκος υπουργός.

Ο κ. Γιλντιρίμ ανέφερε ακόμη ότι Τούρκοι μηχανικοί εργάζονται, παράλληλα, σε ένα κοινό πρόγραμμα, για την κατασκευή ενός ακόμη δορυφόρου.

Όπως είπε, ο επόμενος δορυφόρος θα κατασκευαστεί από Τούρκους μηχανικούς και θα είναι έτοιμος -κατά πάσα πιθανότητα- έως το 2015.

Η Τουρκία εκτόξευσε, τον Ιούνιο του 2008, το νέας γενιάς τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο «Turksat 3A», που αντικατέστησε το δορυφόρο «Turksat 1C».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube