Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Ιουνίου 2009

Τελωνειακή ένωση 19 αφρικανικών χωρών

Τελωνειακή ένωση 19 αφρικανικών χωρών


Να «γκρεμίσει τα οικονομικά εμπόδια» θέλει ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε.
Σε τελωνειακή ένωση των 19 χωρών που αποτελούν την COMESA (Common Market for Eastern and Southern Africa, Κοινή Αγορά Ανατολικής και Νότιας Αφρικής) προχώρησε ο 85ετής πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο οποίος πλέον αποτελεί και τον πρόεδρο του εν λόγω οικονομικού μπλοκ.
«Το μήνυμά μας προς τους επενδυτές διεθνώς, αλλά και σε αυτούς της περιοχής μας, είναι καθαρό: έχουμε εδώ μια τοπική αγορά, ελάτε στην COMESA», συμπληρώνοντας πως «σε όλο τον κόσμο, θέλουμε να επισημάνουμε…ότι αποτελούμε μια σοβαρή αγορά».
Οι χώρες που αποτελούν την COMESA είναι το Μπουρούντι, το Κομόρος, το Τζιμπουτί, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Αίγυπτος, η Ερυθραία, η Αιθοπία, η Κένυα, η Λιβύη, η Μαδαγασκάρη, το Μαλάουϊ, ο Μαυρίτιος, η Ρουάντα, οι Σεϋχέλλες, το Σουδάν, η Σουαζιλάνδη, η Ουγκάντα, η Ζάμπια και η Ζιμπάμπουε.
Οι περισσότερες από τις προαναφερθείσες χώρες έχουν άρει και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μεταξύ τους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube