Weather Icon

Την «ιδεολογική χειραγώγηση της θρησκείας» κατήγγειλε ο Πάπας Βενέδικτος XVΙ

Την «ιδεολογική χειραγώγηση της θρησκείας» κατήγγειλε ο Πάπας Βενέδικτος XVΙ

ΑΠΕ

Να είναι συνεπείς με τις αρχές και την πίστη τους ζήτησε από τους πιστούς ο ποντίφικας
Επίσκεψη στο Αμμάν της Ιορδανίας
Την «ιδεολογική χειραγώγηση της θρησκείας», που μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε βιαιότητες, κατήγγειλε το Σάββατο από το Αμμάν της Ιορδανίας, ο Πάπας Βενέδικτος XVI.
Μιλώντας ενώπιον σημαντικών μουσουλμάνων θρησκευτικών ηγετών μέσα στο τέμενος Αλ Χουσέιν μπεν Ταλάλ, ο Πάπας τάχθηκε κατά αυτών που «υποστηρίζουν» ότι «η θρησκεία είναι αναγκαστικά μια αιτία διαίρεσης στον κόσμο μας» και απέρριψε το επιχείρημα ότι «όσο λιγότερη προσοχή δίνουμε στην θρησκεία τόσο καλύτερα είναι».
Παραδεχόμενος την «ύπαρξη εντάσεων και διαιρέσεων ανάμεσα στα μέλη των διαφορετικών θρησκειών», ο Πάπας σημείωσε ότι «η ιδεολογική χειραγώγηση της θρησκείας, μερικές φορές για πολιτικούς λόγους, είναι ο πραγματικός καταλύτης των εντάσεων και των διαιρέσεων, και μερικές φορές των βιαιοτήτων στην κοινωνία».
Αυτή η κατάσταση υποχρεώνει τους πιστούς «να είναι συνεπείς με τις αρχές και την πίστη τους» εκτίμησε.
«Μουσουλμάνοι και χριστιανοί, κυρίως λόγω του βάρους της κοινής τους ιστορίας, που τόσο συχνά έχει σημαδευτεί από την έλλειψη κατανόησης, πρέπει σήμερα να προσπαθήσουν να γίνουν γνωστοί και να αναγνωριστούν ως λάτρεις του θεού (…) πάντα γνωρίζοντας την κοινή καταγωγή και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπινης ύπαρξης» τόνισε ο Πάπας κατά την δεύτερη ημέρα του ταξιδιού του στους Αγίους Τόπους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube