Weather Icon

Ο κουρδικός τηλεοπτικός σταθμός Roj θα μπορεί να εκπέμπει στη Γερμανία

Ο κουρδικός τηλεοπτικός σταθμός Roj θα μπορεί να εκπέμπει στη Γερμανία

Δικαστήριο απέρριψε απόπειρα ακύρωσης της άδειας του Κουρδικού τηλεοπτικού σταθμού Roj ώστε να εκπέμπει στη Γερμανία, σύμφωνα με ΜΜΕ την Τρίτη (19 Μαΐου). Οι Τουρκικές αρχές επικρίνουν δριμύτατα το Δανέζικο σταθμό για τη μετάδοση δηλώσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) και υποκίνηση τρομοκρατίας.
ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Γερμανία — Δικαστήριο απέρριψε απόπειρα ακύρωσης της άδειας του Κουρδικού τηλεοπτικού σταθμού Roj ώστε να εκπέμπει στη Γερμανία, σύμφωνα με ΜΜΕ την Τρίτη (19 Μαΐου). Οι Τουρκικές αρχές επικρίνουν δριμύτατα το Δανέζικο σταθμό για τη μετάδοση δηλώσεων της οργάνωσης Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) και υποκίνηση τρομοκρατίας. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας χαρακτήρισε τον τηλεοπτικό σταθμό Roj παράνομο, έπειτα από διαμαρτυρίες της Τουρκίας. Ωστόσο, δικαστήριο στη Λειψία αποφάνθηκε ότι η απαγόρευση δεν θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, καθώς ενδέχεται να αμφισβητηθεί νομικά. Οι κουρδικές εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού Roj έχουν εντείνει τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δανία, με αποτέλεσμα να εναντιωθεί αρχικά η Άγκυρα σε προσπάθεια του πρώην Πρωθυπουργού της Δανίας Άντερς Φογκ Ρασμούσεν να διοριστεί γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. (DPA, Zaman – 19/05/09)
setimes.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube