REAL TIME |

Γενικά θέματα 9 Μαΐου 2009

Ερευνες σε όλη την επικράτεια KAI στο Β. Αιγαίο

Ερευνες σε όλη την επικράτεια KAI στο Β. Αιγαίο

Πεδίο τριβής με την Τουρκία συνεχίζουν να αποτελούν τα κοιτάσματα του Βορείου Αιγαίου λόγω της «εκκρεμότητας» της υφαλοκρηπίδας.
Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επιχειρώντας να εξηγήσει ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δεν ήταν η μόνη αιτία που η έρευνα και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων έμειναν πίσω στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός επισήμανε ότι: «Η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν παραιτήθηκε, δεν παραιτείται και δεν θα παραιτηθεί των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Είναι γνωστό το τι έχει μεσολαβήσει, είναι γνωστές οι εντάσεις, είναι γνωστές οι συναντήσεις της Βέρνης και του Νταβός, είναι γνωστή η θέση μας για το ότι το μόνο πρόβλημα το οποίο υπάρχει στη σχέση μας με την Τουρκία είναι το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας. Μιλάμε σήμερα, όμως, και το τονίζω, για όλη την ελληνική επικράτεια. Δεν αναφερόμαστε σε επιμέρους σημεία, ούτε στον Βορρά ούτε στον Νότο ούτε στην Ανατολή ούτε στη Δύση. Δεν είναι η στιγμή αυτή την ώρα που αποφασίζουμε για το πού θα γίνουν οι έρευνες, πού θα γίνει η εξόρυξη πετρελαίου», για να αναφερθεί στη συμφωνία που έγινε με την Αλβανία για την υφαλοκρηπίδα, καθώς και στις αντίστοιχες συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube