Γενικά θέματα 5 Μαΐου 2009

Υπό την επιτήρηση του FBI ο τουρκικός Τύπος

Η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», με τίτλο «Ο τουρκικός Τύπος υπό την επιτήρηση του FBI», γράφει σήμερα ότι η Σιμπέλ Εντμοντς, πρώην μεταφράστρια του FBI, ισχυρίστηκε ότι στην Κύπρο, χωρίς να διευκρινίζεται αν αφορά τα κατεχόμενα, πραγματοποιείται το ξέπλυμα του μαύρου εμπορίου (ναρκωτικά) και ”εκατομμύρια δολάρια αλλάζουν χέρια”.

Για το ξέπλυμα του χρήματος αυτού, υποστηρίζει το δημοσίευμα, ιδρύθηκε από τις ΗΠΑ η τράπεζα “Kibris First Merchant» η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, το 2004 η εν λόγω τράπεζα συμπεριλήφθηκε στη μαύρη λίστα για ξέπλυμα χρήματος.Τα χρήματα που ξεπλύθηκαν χρησιμοποιήθηκαν για επιχειρήσεις σε τρίτες χώρες.
Όσον αφορά την αγορά των ναρκωτικών, τα οποία μεταφέρονται στην Ευρώπη και στην Αμερική, αυτή πραγματοποιείται στο τρίγωνο Αφγανιστάν – Ιράν – Τουρκίας. Και μέσα σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι της «βαθιάς Αμερικής» περιλαμβάνονται ο Μπιν Λάντεν, ο Βελή Κιουτσούκ και ο Τσατλί.
Η Εντμοντς ισχυρίστηκε ακόμα ότι όλοι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι βρίσκονται στις ΗΠΑ, παρακολουθούνται βήμα προς βήμα και καταγράφονται οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις τους.
Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η διακίνηση των ναρκωτικών στη Μ. Ανατολή κατευθύνεται από τις ΗΠΑ.
Oσον αφορά την παρακολούθηση των Τούρκων δημοσιογράφων, η Εντμοντς ανέφερε ότι το FBI έχει υπό τον έλεγχό του όλους τους Τούρκους ανταποκριτές της Ουάσιγκτον.
Με την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων τους καταφέρνει να περιορίζει τη διακίνησή τους στην Αμερική. Παράλληλα, δυσκολεύεται η παραμονή στη χώρα όσων δημοσιογράφων δεν εγκρίνονται οι εργασίες τις οποίες πραγματοποιούν και μεταδίδουν ειδήσεις που δεν έχουν επικυρωθεί.
iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube