Weather Icon
Γενικά θέματα 5 Μαΐου 2009

«Έρχεται κοινωνική κρίση» λέει ο πρόεδρος του Eurogroup

«Έρχεται κοινωνική κρίση» λέει ο πρόεδρος του Eurogroup


Για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει κοινωνική κρίση στην Ευρώπη σε περίπτωση που οι εργοδότες θα προβούν σε μαζικές απολύσεις προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη τύπου αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών του συμβουλίου.

Ο κ. Γιούνκερ, έκανε έκκληση στους εργοδότες να μην προβούν σε άνευ λόγου απολύσεις και να προτιμήσουν την εφαρμογή της ευέλικτης εργασίας. Ταυτόχρονα εξέφρασε την ανησυχία του για την απότομη άνοδο του δείκτη της ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είπε ότι οι εργοδότες πρέπει να αναλάβουν τις κοινωνικές τους ευθύνες και να μην χρησιμοποιήσουν την κρίση ως δικαιολογία για απολύσεις.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος επίτροπος Χ. Αλμούνια, δήλωσε ότι ο Ιούνιος θα είναι ο κρίσιμος μήνας για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης οι οποίες τρέχουν με υψηλά ελλείμματα και χρέη. Προσέθεσε ότι η Κομισιόν, θα προχωρήσει στην έναρξη της διαδικασίας επιτήρησης κατά της Μάλτας αλλά και άλλων χωρών εκτός Ευρωζώνης τις οποίες όμως δεν κατονόμασε. Δήλωσε επίσης ότι η Κομισιόν δεν θα περιμένει τα τελικά στοιχεία για τα ελλείμματα και ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα για όσες χώρες το έλλειμμα έχει ήδη ξεφύγει πάνω από το 3% βάσει των εαρινών προβλέψεων.

Αγγελική Παπαμιλτιάδου
ΠΗΓΗ www.enet.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube