Weather Icon

Eπιστολή του νέου προέδρου της FYROM σε Ομπάμα

Eπιστολή του νέου προέδρου της FYROM σε Ομπάμα

Ο νέος πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, στην οποία υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της χώρας του να συνεχιστεί ο διάλογος με την Ελλάδα, ώστε να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας, η οποία να λαμβάνει υπόψη ζητήματα που άπτονται της εθνικής ταυτότητας της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Ιβάνοφ αναφέρει στην επιστολή του αυτή ότι η συγχαρητήρια επιστολή του προέδρου των ΗΠΑ προς τον ίδιο για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της ΠΓΔΜ εξελήφθη ως ισχυρό σημάδι υποστήριξης.
«Η Δημοκρατία της Μακεδονίας συνεχίζει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς. Πιστεύω ότι οι πρόσφατες εκλογές κατέδειξαν τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε με στόχο τη σταθερή βελτίωση της δημοκρατίας», σημειώνει ο κ. Ιβάνοφ ο οποίος προσθέτει ότι η ΠΓΔΜ θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Επίσης τονίζει ότι εκτιμά βαθύτατα τα υποστηρικτικά λόγια του Αμερικανού Προέδρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο κ. Ιβάνοφ σημειώνει επίσης: «Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε το διάλογο με τους Έλληνες φίλους και γείτονές μας ώστε να βρούμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος, μια λύση η οποία να διαφυλάσσει την εθνική μας ταυτότητα, γλώσσα και πολιτισμό».
Τέλος, ο κ. Ιβάνοφ υπογραμμίζει ότι η ΠΓΔΜ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις ΗΠΑ σε κάθε τομέα: «Η πρόσφατη απόφαση για αύξηση του αριθμού των μακεδονικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν αποτελεί ένα συγκεκριμένο μέτρο στα πλαίσια της δέσμευσης και της ευθύνης για την ενδυνάμωση της Συμμαχίας και της φιλίας », σημειώνει ο κ. Ιβάνοφ στην επιστολή του προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Flash.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube