Weather Icon
Γενικά θέματα 12 Μαΐου 2009

Συνελήφθη στη Βουλγαρία μέλος του Dev Sol

Η μεθοριακή αστυνομία της Βουλγαρίας συνέλαβε έναν Τούρκο, μέλος της εκτός νόμου αριστερής οργάνωσης DHKP-C Dev Sol και θα τον εκδώσει στην Τουρκία, όπου έχει καταδικαστεί ερήμην του για τρομοκρατία, ανακοίνωσε σήμερα το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών.
Ο 36χρονος Τούρκος, ο οποίος αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου μόνο με τα αρχικά του Μ.Ε., καταζητείται από την Ίντερπολ και την τουρκική αστυνομία για συμμετοχή και χρηματοδότηση της εκτός νόμου ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα (DHKP-C) και για τη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιθέσεων, σημειώνεται στην ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών. Το τουρκικό Ανώτατο Δικαστήριο τον είχε καταδικάσει το 2007 ερήμην του σε επταετή κάθειρξη για τρομοκρατικές ενέργειες.

Η βουλγαρική μεθοριακή αστυνομία τον συνέλαβε χθες, Δευτέρα, το πρωί σε οχηματαγωγό στο Δούναβη, καθώς προσπαθούσε να εισέλθει στη Βουλγαρία προερχόμενος από τη Ρουμανία. Ο συλληφθείς επέβαινε σε αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες και έφερε γερμανικά ταξιδιωτικά έγγραφα ενώ, σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο, τελικός προορισμός του ταξιδιού του ήταν η Τουρκία.

Οι βουλγαρικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα κινήσουν τη διαδικασία για την έκδοσή του στην Τουρκία αυτήν την εβδομάδα.

Το μαρξιστικό-λενινιστικό DHKP-C, επίσης γνωστό ως Dev Sol, έχει αναλάβει την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις ενάντια στην τουρκική κυβέρνηση καθώς και άλλους στόχους στην αρχή της δεκαετίας, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης κατά του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.
Enet.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube