REAL TIME |

Weather Icon

Πρόσκληση για επενδύσεις στο Κουρδιστάν του Βορείου Ιράκ

Πρόσκληση προς τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στο Κουρδιστάν του Βορείου Ιράκ απηύθυνε σήμερα ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της αυτόνομης κυβέρνησης του Κουρδιστάν του Βορείου Ιράκ στην Ελλάδα, Σερμπέστ Μοχάμεντ.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας στην Αθήνα, ο κ. Μοχάμεντ σημείωσε πως σήμερα το Κουρδιστάν είναι προνομιακός χώρος υποδοχής διεθνών επενδύσεων. Όπως επισήμανε “ανεκμετάλλευτος πλούτος περιμένει τεχνογνωσία, κεφάλαια, επενδύσεις, εμπορικές συναλλαγές, που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη του Κουρδιστάν και οφέλη στους επενδυτές”.

Ο Κούρδος αξιωματούχος αναφέρθηκε στην πρόσφατη ιστορία των Κούρδων του Βορείου Ιράκ, και σημείωσε ότι πλέον συγκροτούν την κρατική οντότητα του Κουρδιστάν, στο πλαίσιο του ομόσπονδου κράτους του Ιράκ. Μάλιστα, τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή “αποτελεί οριστική κατάκτηση που θέλουμε να διατηρήσουμε σε μόνιμη βάση”. Ο κ. Σερμπέστ Μοχάμεντ επισήμανε πως η μεγάλη πρόοδος που έχει συντελεστεί στο πολιτικό επίπεδο έφερε στο Κουρδιστάν ειρήνη και ασφάλεια. Όπως είπε, το Κουρδιστάν-Ιράκ επιδιώκει να έχει καλές σχέσεις με τα γειτονικά κράτη (Ιράν, Συρία, Τουρκία) και τόνισε ότι η ασφάλεια και η σταθερότητα που επικρατούν ανοίγουν το δρόμο για την ανάπτυξη και οδηγούν στην ευημερία.

Ο κ. Μοχάμεντ τόνισε πως “το Κουρδιστάν επιθυμεί και είναι έτοιμο να συνάψει έγκυρες, αξιόπιστες, υπεύθυνες οικονομικές συνεργασίες με ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να επενδύσουν σε ασφαλές πεδίο, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους” και επισήμανε πως υπάρχουν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, κυρίως για εταιρείες πετρελαίου, κατασκευαστικές εταιρίες αλλά και άλλες. Εξάλλου είπε πως η κυβέρνηση του Κουρδιστάν-Ιράκ έχει διαμορφώσει επενδυτικό νόμο, βάσει του οποίου “εξασφαλίζονται όλες οι απαραίτητες υποδομές, η πλήρης απαλλαγή από κάθε φορολογική επιβάρυνση και η δυνατότητα μεταφοράς των κερδών στη χώρα του επενδυτή”.

Σε ό,τι αφορά ειδικά για τις ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις και την υπεύθυνη ενημέρωση τους και την παροχή διευκολύνσεων, ο κ. Μοχάμεντ ανέφερε τη συγκρότηση του Ελληνοκουρδικού Κέντρου Επενδύσεων και Εμπορίου, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος και το ομόσπονδο κράτος του Ιράκ. Το Κέντρο αυτό, όπως σημείωσε, ολοκληρώνει σύντομα την προετοιμασία του και περί τα τέλη Ιουνίου θα ενημερώσει τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο για τις δράσεις του.
emea.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube