Weather Icon
Ισλάμ , Ισραήλ 24 Μαΐου 2009

Πυρά Ασαντ κατά Ισραήλ

Αμφιβάλλει για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Ασαντ, ο οποίος χαρακτήρισε «ακραία» την ισραηλινή κυβέρνηση του Νετανιάχου, ενώ δεν απέκλεισε επανάληψη των συνομιλιών με το εβραϊκό κράτος.«Η ως τώρα αποτυχία της ειρηνευτικής διαδικασίας έχει δείξει σαφώς ότι το Ισραήλ είναι το εμπόδιο. Πώς μπορεί ένα κράτος που έχει θεμελιωθεί στην παράνομη κατοχή και συνεχίζει να δολοφονεί τους αρχικούς κατοίκους να εργαστεί για την ειρήνη;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ασαντ μίλησε σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμου Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ). Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σερκέι Λαβρόφ, ο οποίος συναντήθηκε στη ρωσική πρεσβεία με τον ηγέτη της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ, ο οποίος ζει εξόριστος στη Συρία.Ο Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία πιστεύει στην ανάγκη να διατηρηθούν επαφές με την παλαιστινιακή οργάνωση, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν ψυχρανθεί. Ο Ασαντ κάλεσε τον 57μελή ΟΙΔ να μην προσφέρει παραχωρήσεις, όπως τις χαρακτήρισε, στο Ισραήλ, υπανισσόμενος επισημάνεις του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προωθεί ένα ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή που περιλαμβάνει εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και όλα τα μουσουλμανικά έθνη. Ο Ομπάμα πρόκειται να απευθυνθεί στον μουσουλμανικό κόσμο τον Ιούνιο από την Αίγυπτο. Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών δεν συμμετείχε στη συνάντηση του ΟΙΔ στη συριακή πρωτεύουσα. «Το Ισραήλ δεν πρέπει να ανταμειφθεί για τα εγκλήματά του. Οποιαδήποτε πρόοδος στις σχέσεις, αν υπάρξει, πρέπει να συνδέεται με την δέσμεσυη του Ισραήλ σε μια δίκαιη και συνολική ειρήνη, την αποκατάσταση των νομίμων δικαιωμάτων και την αποχώρηση από τα εδάφη που κατέχει», τόνισε ο Ασαντ.
Flash.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube