Weather Icon

Νέες πιέσεις ΗΠΑ για επίλυση του ονόματος της ΠΓΔΜ


Η πορεία ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ θα είναι το κύριο αντικείμενο των επαφών στα Σκόπια του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέιμς Στάινμπεργκ, με τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Η συνάντηση με τον κ. Γκρούεφσκι θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 ώρα Ελλάδας και μετά από αυτήν προβλέπονται δηλώσεις στον Τύπο.

Νωρίτερα, σήμερα, στα Σκόπια θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της ηγεσίας της ΠΓΔΜ στην οποία θα εξεταστεί η πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας.

Στη σύσκεψη αυτή θα μετέχουν ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο εκπρόσωπος της χώρας στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας και πρεσβευτής της ΠΓΔΜ στις ΗΠΑ, Ζόραν Γιόλεφσκι.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής Αμερικανός ΥΠΕΞ είχε χθες συνάντηση στην Αθήνα με την Ελληνίδα ομόλογό του, Ντόρα Μπακογιάννη. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Στάινμπεργκ ήταν να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της Αθήνας στο ζήτημα της ένταξης της γείτονος χώρας στα διεθνή και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
ΕΛΕΘΕΥΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube