Weather Icon

Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ότι το Πακιστάν σχεδιάζει ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου του

Δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα δείχνουν ότι το Πακιστάν διαθέτει δύο εγκαταστάσεις που είναι κρίσιμες για το πυρηνικό του πρόγραμμα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για ενίσχυση του ατομικού του οπλοστασίου, σύμφωνα με αμερικανικό ινστιτούτο που ειδικεύεται στον έλεγχο των εξοπλισμών.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου για την Επιστήμη και τη Διεθνή Ασφάλεια (ISIS), οι δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ότι έχει γίνει σημαντική επέκταση των χημικών εγκαταστάσεων κοντά στο Ντερά Γκαζί Χαν, όπου παράγεται ουράνιο που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.
Οι εικόνες από άλλη περιοχή, κοντά στο Ραουαλπίντι, δείχνουν ότι το Πακιστάν έχει κατασκευάσει “ένα δεύτερο εργοστάσιο για τον διαχωρισμό πλουτωνίου”, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο, που υπενθύμισε ότι πριν από μερικά χρόνια το Πακιστάν είχε χτίσει δύο νέους αντιδραστήρες παραγωγής πλουτωνίου.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου για την Επιστήμη και τη Διεθνή Ασφάλεια “οι πρόσφατες ενέργειες επέκτασης των εγκαταστάσεων δείχνουν ότι το Πακιστάν εφαρμόζει ένα στρατηγικό σχέδιο με στόχο να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα του πυρηνικού οπλοστασίου του”.

iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube