Weather Icon

Ρωσία: Προτίθεται να προπληρώσει την Ουκρανία για μεταφορά φυσικού αερίου

Ρωσία: Προτίθεται να προπληρώσει την Ουκρανία για μεταφορά φυσικού αερίου

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)– Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, πρότεινε την Παρασκευή να προπληρώσει η χώρα του την Ουκρανία για τα επόμενα πέντε χρόνια παροχής ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του δικτύου της, με στόχο να βοηθήσει το Κίεβο να αγοράσει φυσικό αέριο και να εξασφαλίσει την αδιάκοπη προώθηση του στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, RIA Novosti. 
Η απόφαση ελήφθη εν μέσω ανησυχιών για νέα διακοπή της μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, καθώς η χώρα χρειάζεται να αγοράσει 19,5 δισ. κυβικά μέτρα έναντι 4 δισ. δολαρίων. 
Κατόπιν συνομιλιών με τον Ουκρανό ομόλογό του, Yulia Tymoshenko, ο Putin φέρεται να δήλωσε: “Προτείνουμε την εκ των προτέρων πληρωμή για τη μεταφορά του αερίου μας στους Ευρωπαίους καταναλωτές. 
Ο ίδιος ανέφερε πως η παροχή αερίου τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας “των επερχόμενων εκλογών στην Ουκρανία και την πιθανή αναδιάρθρωση του δικτύου παροχής φυσικού αερίου”. 

©Dow Jones Newswires

ΠΗΓΗ www.capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube