REAL TIME |

Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ 4 Μαΐου 2009

Υπέρ μιας επίθεσης κατά του Ιράν η πλειονότητα των Ισραηλινών

Υπέρ μιας επίθεσης κατά του Ιράν η πλειονότητα των Ισραηλινών


Υπέρ μιας επίθεσης στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις τάσσεται η πλειονότητα των Ισραηλινών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Χααρέτζ».
Η δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Μάγκαρ Μόκχοτ για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Μπαρ Ιλάν του Τελ Αβίβ, δείχνει ότι το 66% των ερωτηθέντων Ισραηλινών εβραϊκής καταγωγής, τάσσεται υπέρ της εκδήλωσης επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, το 15% δηλώνει κατά και το 19% αποφεύγει να εκφράσει γνώμη.
Τα 3/4 όσων βλέπουν ευνοϊκά μιά επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις δηλώνουν μάλιστα ότι δεν θα άλλαζαν γνώμη ακόμη κι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφραζαν την αντίθεσή τους σε μιά τέτοια επιχείρηση.
Αναφορικά με τις ισραηλινο-αμερικανικές σχέσεις, μόνο το 38% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει «φιλική προσέγγιση» προς το Ισραήλ, ενώ επί προεδρίας Μπους το 73% των Ισραηλινών πίστευε ότι η Ουάσινγκτον διάκειται φιλικά προς το Ισραήλ.
Η δημοσκόπηση έγινε με τη συμμετοχή 610 ατόμων από τον εβραϊκό πληθυσμό του Ισραήλ, που εκπροσωπεί το 80% του συνόλου του πληθυσμού της χώρας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube