Γενικά θέματα 19 Μαΐου 2009

Οι μυστικές υπηρεσίες Σιν Μπετ προειδοποιούν για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι Ισραηλινοί από τρομοκράτες που τους προσεγγίζουν μέσω Ιντερνέτ

Οι μυστικές υπηρεσίες Σιν Μπετ προειδοποιούν για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι Ισραηλινοί από τρομοκράτες που τους προσεγγίζουν μέσω Ιντερνέτ

Οι εσωτερικές υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ εξέδωσαν μία ασυνήθιστη προειδοποίηση χθες, τονίζοντας πως τρομοκρατικές ομάδες χρησιμοποιούν δημοφιλείς κοινωνικές ιστοσελίδες, όπως το Facebook, για να στρατολογούν, ή να απαγάγουν, ισραηλινούς πολίτες.
Οι υπηρεσίες της Σιν Μπετ τονίζουν σε ανακοινωθέν τους ως «έχουν λάβει πολλές αναφορές για τρομοκρατικές ομάδες που πλησιάζουν Ισραηλινούς στο Ιντερνέτ, που τους δελεάζουν για να τους στρατολογήσουν, και πιθανώς να τους απαγάγουν».
Στο μήνυμά της η υπηρεσία αναφέρει ένα περιστατικό, κατά το οποίο κάποιος, που συστήθηκε ως λιβανέζος έμπορος, πλησίασε μέσω του Facebook έναν ισραηλινό πολίτη, στον οποίο πρότεινε ότι μπορεί να πληρώσει καλά για εμπιστευτικές πληροφορίες.
«Η πιθανότητα υπάρχει, και είναι εύκολο, καθώς πολλοί Ισραηλινοί, και όχι μόνον οι νέοι, ξοδεύουν πολύ χρόνο μπροστά στον υπολογιστή.
Είναι ένα όπλο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις», τόνισε μιλώντας στο δεύτερο δίκτυο της κρατικής τηλεόρασης στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών.
Το Ισραήλ έχει εκδώσει προειδοποιητικό σήμα για πιθανά αντίποινα από τη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ έπειτα από την δολοφονία του στρατιωτικού εγκεφάλου της Ιμάντ Μουγκνίγια από βομβιστική ενέργεια το 2007 στη Δαμασκό.
Η Σιν Μπετ τονίζει πως κατά τα περασμένα έτη ένας αριθμός από ισραηλινούς πολίτες και κατοίκους στο Ισραήλ έχουν συλληφθεί έπειτα από στρατολόγησή τους μέσω Ιντερνέτ από τρομοκρατικές ομάδες.
ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube