Weather Icon
Αφρική , Ισλάμ 20 Μαΐου 2009

Τα αιθιοπικά στρατεύματα μεταδίδεται πως εισέβαλαν στη Σομαλία

Τα αιθιοπικά στρατεύματα μεταδίδεται πως εισέβαλαν στη Σομαλία

Η Αντίς Αμπέμπα επισήμως διαψεύδει.
Αιθιοπικά στρατεύματα με βαρύ οπλισμό και υποστηριζόμενα από τεθωρακισμένα πέρασαν σήμερα τα σύνορα της γειτονικής Σομαλίας, όπου οι φανατικοί ισλαμιστές επεκτείνουν τον έλεγχό τους και έστησαν οδοφράγματα κοντά στην πόλη Μπελεντουέινε, στο δυτικό τμήμα της χώρας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Την πληροφορία διέψευσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Αντίς Αμπέμπα με δήλωση του εκπροσώπου του, ο οποίος χαρακτήρισε κατασκευασμένη την πληροφορία.
«Πρόκειται για απολύτως κατασκευασμένη ιστορία. Δεν σκοπεύουμε να μπούμε στο έδαφος της Σομαλίας», είπε ο Ουαχάμπα Μπελάι στο πρακτορείο Reuters.
Οι κινήσεις των αιθιοπικών στρατευμάτων φαίνεται να συνδέονται άμεσα με την προέλαση των δυνάμεων των φανατικών ισλαμιστών της αλ Σαμπαάμπ, οι οποίοι κατέλαβαν την Κυριακή την πόλη Τζοουχάρ, η οποία συνδέει την πρωτεύουσα Μογκαντίσου με τις κεντρικές περιοχές της Σομαλίας, ύστερα από σφοδρές μάχες.
Μετά την κατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης, η αλ Σαμπαάμπ ελέγχει τις νότιες και σχεδόν το σύνολο των κεντρικών περιοχών της Σομαλίας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube