REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 5 Μαΐου 2009

Παραιτήσεις σοκ στην τουρκική πολεμική αεροπορία

Παραιτήσεις σοκ στην τουρκική πολεμική αεροπορία

του Σάββα Καλεντερίδη
Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας παραιτήθηκαν, προκαλώντας σχόλια και ερωτηματικά στην Τουρκία και σε σχετικούς κύκλους στο εξωτερικό. Οι παραιτήσεις των δυο ανωτάτων αξιωματικών έγιναν δεκτές από την ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Οι αξιωματικοί που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους είναι ο διοικητής της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας, υποπτέραρχος Sinan Şanlı και ο υποδιοικητής της 1ης ΤΑΔ (Μπαλίκεσιρ), υποπτέραρχος Levent Türkmen. Και οι δυο ανώτατοι αξιωματικοί χαρακτηρίζονται ως στελέχη με ιδιαίτερες ικανότητες και προοπτικές ανέλιξης, όπως υποδηλώνουν και οι θέσεις που υπηρετούσαν, μέχρι να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.
Ο υποπτέραρχος Sinan Şanlı πριν τοποθετηθεί στην Σχολή Πολέμου Αεροπορίας, υπηρετούσε ως διοικητής στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας, που είναι η αντίστοιχη της δικής μας Σχολής Ικάρων.
Να σημειωθεί ότι το διάστημα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη προανάκριση εις βάρος ανωτέρου αξιωματικού για την υπόθεση των “Σπιτιών Επιτελείων”, που λειτουργούσαν στα πλαίσια της δράσης της μυστικιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ. Το άτομο αυ΄τό μετατέθηκε από την σχολή πολέμου αεροπορίας στην Καισάρεια και εκεί συνελήφθη και φυλακίστηκε. Στο παρασκήνιο συζητιέται ότι η παραίτηση του υποπτέραρχου Sinan Şanlı σχετίζεται με την υπόθεση αυτή και γενικότερα με τη δράση της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.
Όσον αφορά την παραίτηση του υποπτεράρχου Türkmen, και πάλι στο παρασκήνιο γίνονται συζητήσεις για θέματα που αφορούν την προσωπική του ζωή. Να σημειωθεί ότι ο υποπτέραρχος Türkmen ήταν το νούμερο δυο στις επιχειρήσεις παραβίασης του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο, από αεροσκάφη της 1ης ΤΑΔ, που έχει έδρα το Μπαλίκεσιρ.
Πηγή: Μιλλιέτ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube