REAL TIME |

Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ 5 Μαΐου 2009

Σύντομη λύση για τα πυρηνικά του Ιράν προκρίνει ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Αβιγκντορ Λίμπερμαν, δήλωσε σήμερα ότι οι διεθνείς προσπάθειες που έχουν ως στόχο να θέσουν τέρμα στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μέσω του διαλόγου δεν θα πρέπει να διαρκέσουν περισσότερο από τρεις μήνες, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν «πρακτικά μέτρα».

«Είναι σημαντικό ο διάλογος με το Ιράν να έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια. Αν σε τρεις μήνες καταστεί σαφές ότι Ιρανοί επιδιώκουν να κερδίσουν χρόνο και δεν σταματήσουν το πυρηνικό τους πρόγραμμα, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να λάβει πρακτικά μέτρα σε βάρος τους», δήλωσε ο Λίμπερμαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στη Ρώμη μαζί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η Ομάδα των Έξι (ΗΠΑ, Γερμανία, Κίνα, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία) είχε εκφράσει την επιθυμία να επαναλάβει στις 8 Απριλίου τον διάλογο -που είχε διακοπεί από τον Σεπτέμβριο- για να πειστεί το Ιράν να αναστείλει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Το Ιράν έχει απαντήσει θετικά στο αίτημα αυτό, επαναβεβαιώνοντας όμως ότι θα συνεχίσει τις πυρηνικές του δραστηριότητες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube