Weather Icon

Αυστηρό μήνυμα ΓΓ ΟΗΕ στο Ισραήλ για τον εποικισμό

Αυστηρό μήνυμα στο Ισραήλ να αλλάξει την πολιτική του στον τομέα των εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη έστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν κατά την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

«Οι Ισραηλινοί συνεχίζουν να παρακολουθούν μονομερείς απαράδεκτες πράξεις στην ανατολική Ιερουσαλήμ καθώς και στην υπόλοιπη Δυτική Όχθη που σχετίζονται σαφώς με τον εποικισμό» τόνισε ο κ. Μπαν και πρόσθεσε: «Έφτασε η στιγμή για το Ισραήλ να αλλάξει ριζικά την πολιτική του στον τομέα αυτό όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, αλλά ποτέ δεν έχει εφαρμόσει τις δηλώσεις του».

Η σύνοδος σε ανώτατο επίπεδο του Συμβουλίου Ασφαλείας, που έγινε με πρωτοβουλία της Ρωσίας και με πρόεδρο τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, επιχειρεί να δώσει μια νέα ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία που έχει τελματώσει εδώ και μήνες. «Πρέπει να αρχίσουν αμέσως ξανά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνιων» τόνισε ο κ. Λαβρόφ ξεκινώντας τη συνεδρίαση.

Στη σύνοδο μετέχουν ο βρετανός ΥΠΕΞ, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, ο Γάλλος Μερνάρ Κουσνέρ, ο Τούρκος Αχμεντ Νταβούτογλου καθώς και η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Σούζαν Ράις.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube