REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Μαΐου 2009

Αναβολή της συνάντησης Ρωσίας, Γεωργίας, Ν. Οσετίας, Ε.Ε.

Αναβολή της συνάντησης Ρωσίας, Γεωργίας, Ν. Οσετίας, Ε.Ε.

Εικόνα από τον περισυνό πόλεμο στη Νότιο Οσετία

Ανεβλήθη ο προγραμματισμένος για σήμερα δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας, Γεωργίας, Νότιας Οσετίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξ αιτίας των διαφωνιών για τον τόπο της συνάντησης, διευκρίνισαν σήμερα αξιωματούχοι στην Τιφλίδα.
Στόχος της συνάντησης αυτής είναι η βελτίωση της κατάστασης ασφαλείας κοντά στην αποσχισθείσα από τη Γεωργία Νότια Οσετία.
«Η συνάντηση αναβλήθηκε γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στον κατάλληλο τόπο για την πραγματοποίησή της», δήλωσε ο Στιβ Μπέρντ, εκπρόσωπος της αποστολής της Ε.Ε., η οποία είναι αρμόδια για τον έλεγχο της τήρησης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε μετά το ρωσο-γεωργιανό πόλεμο του Αυγούστου.
Εκπρόσωπος του γεωργιανού υπουργείου Εσωτερικών κατηγόρησε τη Ρωσία και τη Νότια Οσετία ότι απέρριψαν χθες βράδυ τον τόπο της συνάντησης που είχε αρχικά συμφωνηθεί, στο ελεγχόμενο από τη Γεωργία έδαφος.
Ωστόσο, Ρώσος στρατιωτικός εκπρόσωπος στην Οσετία υποστήριξε από την πλευρά του ότι η συνάντηση «αναβλήθηκε επ΄αόριστον εξαιτίας της μη εποικοδομητικής στάσης της γεωργιανής πλευράς».
Οι ενδιαφερόμενες πλευρές συμφώνησαν το Φεβρουάριο στη Γενεύη να έχουν τακτικές συνομιλίες σχετικά με τα μέτρα «πρόληψης επεισοδίων».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube