Γενικά θέματα 30 Μαΐου 2009

Ειρήσθω: Όρμα, Χριστόφια…

Α Π Ε Ι Λ Ε Σ χρήσης πολεμικής βίας, απειλές πολέμου, βάσει προετοιμασμένων από καιρό και δοκιμασμένων με ΤΑΜΣ σχεδιασμών, μεθοδεύει η Άγκυρα, εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη θαλάσσια κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, όπου αναζητούνται υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου. Την προαγγελία, για ζύγισμα των αντιδράσεων, την ανέθεσε το τουρκικό κράτος στην εφημερίδα «Χουριέτ». Που δημοσίευσε και ανώνυμους Τούρκους κρατικούς αρμοδίους να απειλούν, με τον «εκεί» (σ.σ. στις νότιες θάλασσες της Κύπρου) στόλο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ακόμα και… αμερικανικές εταιρείες, αν… τολμήσουν ν’ αναλάβουν τα κυπριακά κοιτάσματα!
Π Ρ Ο Κ Ε Ι Τ Α Ι για τη γνωστή, δοκιμασμένη και, δυστυχώς, αποδοτική τουρκική τακτική του στρατιωτικού πειθαναγκασμού. Διά της οποίας πέτυχε, απειλώντας η Τουρκία, χωρίς να ρίξει ντουφεκιά και δίχως να διακινδυνεύσει σύγκρουση, να εξαναγκάζει σε συμμόρφωση την Ελλάδα, των εν Αθήναις δειλών κυβερνώντων, υποταγμένων στα «φοβικά σύνδρομά» τους: Σε μακροχρόνια αποφυγή άσκησης μεγάλου μέρους των ελλαδικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο…
Α Λ Λ Α, οι τουρκικές απειλές χρήσης βίας, για τις νότιες θάλασσες της Κύπρου, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία των σχέσεων της υποψήφιας για ένταξη Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεχιζομένων των «απευθείας διαπραγματεύσεων» Χριστόφια – Ταλάτ για το Κυπριακό, ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ στην κυπριακή κυβέρνηση «χρυσή ευκαιρία» αξιοποίησής τους. Για να εκτοξεύσει η Κυπριακή Δημοκρατία τη διπλωματική της επίθεση. Και να αποδυθεί, επιτέλους, σ’ έναν αποφασιστικό αγώνα διεθνούς αποκάλυψης, καταγγελίας και στριμώγματος του τουρκικού επεκτατισμού. Ο οποίος συνιστά πραγματική απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας ΕΝΤΟΣ Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Και, επειδή, ο κύριος, ο πραγματικός και δεδηλωμένος του στόχος είναι η επέκταση του τουρκικού ελέγχου -ΚΑΙ διά του πολεμικού στόλου- ακόμα και στις νότιες θάλασσες της Κύπρου, γι’ αυτό και δεν επιτρέπει τη δίκαιη λύση του Κυπριακού.
Ε Ν Α Π Ο Κ Ε Ι Τ Α Ι στον βαθμό δεξιοτεχνίας, ευψυχίας και αποφασιστικότητας της κυβέρνησης Χριστόφια (μίας εκ των 27 της ΕΕ), ν’ αδράξει ΤΩΡΑ την ευκαιρία που προσφέρουν οι τουρκικές απειλές χρήσης πολεμικής βίας, για να στριμώξει την Άγκυρα. Με άμεση, καλά σχεδιασμένη εκπομπή των διπλωματικών πυρών. Προσκαλώντας, ταυτόχρονα, την Ελλάδα σε ενεργοποίηση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, καθώς και τη Γαλλία και τη Ρωσία, στις αμυντικές συμφωνίες που έχουν συνομολογήσει με την Κύπρο.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube