REAL TIME |

Weather Icon
Ιράν , Μέση Ανατολή 3 Μαΐου 2009

Ο Αχμαντινετζάν επισκέπτεται τη Συρία

Ο Αχμαντινετζάν επισκέπτεται τη Συρία

Oι Αχμαντινετζαν και Άσαντ σε προηγούμενη συνάντησή τους

του Σάββα Καλεντερίδη
Μια επίσκεψη με ιδιαίτερη σημασία πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός της επόμενης εβδομάδος. Πρόκειται για την επίσκεψη του προέδρου του Ιράν, Μαχμούτ Αχμαντινετζάν στη Συρία, που είναι η τρίτη συνεχόμενη στη διάρκεια της θητείας του.
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRIB μετέδωσε ότι ο Αχμαντινετζάν θα μεταβεί στη Δαμασκό την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα έχει επίσημη συνάντηση με το Σύριο ομόλογό του, Μπασάρ Άσαντ.
Στην επίσκεψη, που γίνεται μετά από πρόσκληση του Μπασάρ Άσαντ, θα συμμετέχουν επιτροπές υψηλόβαθμων αξιωματούχων και θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις των δυο χωρών καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα.
Τον Αχμαντινετζάν θα συνοδεύουν ο υπουργός εξωτερικών Manuçehr Mutteki και οι δυο βοηθοί του. Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη αυτή γίνεται μετά από τις κατηγορίες που εκτόξευσε η Αίγυπτος εναντίον των δυο χωρών για υποστήριξη της Χεζμπολλάχ.
Να σημειωθεί επίσης ότι ο έγκλειστος ηγέτης των Κούρδων, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν πριν από λίγες ημέρες είχε κατηγορήσει τις δυο χώρες οτι σχεδιάζουν να δράσουν από κοινού για να καλύψουν το κενό επιρροής που θα προκληθεί από την επικείμενη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.
Πηγή: Γενί Σαφάκ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube