Weather Icon
Γενικά θέματα 27 Μαΐου 2009

Τουρκία: «Αν χρειαστεί θα ανοίξουμε τα λιμάνια για κυπριακά πλοία»

Τουρκία: «Αν χρειαστεί θα ανοίξουμε τα λιμάνια για κυπριακά πλοία»

Σχόλια του υπουργού Επικρατείας και διαπραγματευτή της Τουρκίας με την Ε.Ε., Εγκεμέν Μπαγίς για το Κυπριακό.«Αν χρειαστεί θα ανοίξουμε τα λιμάνια», δήλωσε ο υπουργός επικρατείας και διαπραγματευτής της Τουρκίας με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς και επανέλαβε ότι η τουρκική κυβέρνηση θέλει παράλληλα με την εφαρμογή του πρόσθετου πρωτοκόλλου που επιβάλει την χρήση των τουρκικών λιμανιών από σκάφη νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία, να εφαρμοσθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Απριλίου 2004.

“Πρέπει να ακυρωθεί η άδικη απομόνωση της ΤΔΒΚ. Αυτό ζητάμε»,είπε και πρόσθεσε ότι «αν υπάρχει απευθείας εμπόριο, απευθείας πτήσεις, θα ανοίξουμε τα λιμάνια μας».

» Το άνοιγμα των λιμανιών δεν σημαίνει αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε ακόμα ο κ Μπαγίς, αναφερόμενος στο επιχείρημα που αναπτύσσουν όσοι στην Τουρκία επιμένουν ότι δεν μπορεί να δεχθεί η Άγκυρα την εφαρμογή του πρόσθετου πρωτοκόλλου, όπως απαιτεί η σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube