Weather Icon
Γενικά θέματα 21 Μαΐου 2009

Σκωτία: Επίσημη έναρξη του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου της Ευρώπης

Σκωτία: Επίσημη έναρξη του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου της Ευρώπης


Dow Jones – Το τελευταίο τμήμα του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου της Ευρώπης θα ξεκινήσει την επίσημη λειτουργία του σήμερα από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Iberdrola Renovables SA , της ισπανικής ιδιοκτήτριας της ScottishPower, η οποία κατασκεύασε το πάρκο Whitelee στη Σκωτία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του BBC, στην τελετή θα είναι παρών και ο Σκωτσέζος πρωθυπουργός Alex Salmond. Η αξία του έργου, το οποίο βρίσκεται στο Eaglesham Moor, του East Renfrewshire, ανέρχεται στις 300 εκατ. βρετανικές λίρες.
Η ScottishPower Renewables εκτιμά πως το πάρκο, το οποίο έχει 140 ανεμογεννήτριες, μπορεί να παράγει ενέργεια για 180.000 κατοικίες.
Η εταιρεία θέλει να προσθέσει ακόμα 81 ανεμογεννήτριες στο πάρκο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2008. Η αίτηση για τις πρώτες 36 εξετάζεται ήδη από την κυβέρνηση της Σκωτίας, σύμφωνα με το BBC.

© Dow Jones Newswires

ΠΗΓΗ  www.capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube