REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 1 Μαΐου 2009

Ο Μοκτάντα αλ Σαντρ μετέβη από το Ιράν στην Άγκυρα

Ο ιρακινός ριζοσπάστης θρησκευτικός ηγέτης Μοκτάντα αλ Σαντρ μετέβη από το Ιράν στην Άγκυρα, όπου θα έχει συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία, ανακοίνωσε εκπρόσωπός του από την ιερή πόλη Νατζάφ στα νότια.
«Ο Σαγιέντ Μοκτάντα Σαντρ αναχώρησε από το Ιράν για την Τουρκία, όπου θα συναντηθεί με μία εξαμελή αντιπροσωπεία της οργάνωσής του, που μετέβησαν εκεί από τη Νατζάφ, για να έχει συνομιλίες με τούρκους αξιωματούχους για την κατάσταση στο Ιράκ, αλλά και για να συσφίξει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές», τόνισε ο ίδιος.
Είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωπος του κινήματος επιβεβαιώνει πως ο Σαντρ-ο οποίος δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση από τον Ιούνιο του 2007-βρίσκεται στο Ιράν.
Διπλωματικοί κύκλοι στην Τουρκία επιβεβαίωσαν χθες πως ο Σαντρ θα έχει σήμερα «συνομιλίες για την πολιτική διαδικασία» στο Ιράκ με τούρκους αξιωματούχους.
ΠΗΓΗ FLASH.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube