Weather Icon

Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι εκπαιδεύουν τρομοκράτες στον ιρακινό Κουρδιστάν

Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι εκπαιδεύουν τρομοκράτες στον ιρακινό Κουρδιστάν

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι προωθούν την τρομοκρατία και συνωμοτούν κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.Πέρα από τα δυτικά μας σύνορα οι Αμερικανοί εκπαιδεύουν τρομοκράτες” στο ιρακινό Κουρδιστάν για να “πολεμούν την Ισλαμική Δημοκρατία”, δήλωσε ο Χαμενεΐ κατά την ομιλία του στην πόλη Σαγκέζ (Κουρδιστάν) ενώπιον πλήθους που φώναζε “θάνατος στην Αμερική” και η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.
“Χρήματα, όπλα και οργάνωση χρησιμοποιούνται από τους Αμερικανούς στα δυτικά σύνορά μας για να πολεμήσουν το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας”, πρόσθεσε δηλώνοντας ότι “οι Αμερικανοί έχουν επικίνδυνα σχέδια για το Κουρδιστάν” και “ο στόχος τους δεν είναι να βοηθήσουν τους Κούρδους αλλά να τους κυριεύσουν. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση”, τόνισε.Ο Χαμενεΐ υπονοούσε τα μέλη της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης PJAK που εισχωρούν τακτικά στο Ιράν για ένοπλες επιχειρήσεις.Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομίας χαρακτήρισε, ωστόσο, τρομοκρατική αυτή την οργάνωση στις 4 Φεβρουαρίου και ανακοίνωσε πάγωμα των τραπεζικών της λογαριασμών. Η απόφαση αυτή ερμηνεύτηκε ως κίνηση καλής θέλησης της Ουάσινγκτον προς την Τεχεράνη.Το PJAK, ακρωνύμιο του Κόμματος για μια Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν, έχει διασυνδέσεις με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), που διεξάγει από το 1984 ένοπλο αγώνα κατά της τουρκικής κυβέρνησης στην νοτιοανατολική Ανατολία.
Το Ιράν κατηγορεί συχνά τις ΗΠΑ ότι στηρίζει το PJAK καθώς και άλλες οργανώσεις στα σύνορα του Ιράν, κάτι που η Ουάσινγκτον διαψεύδει.

iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube