REAL TIME |

Γενικά θέματα 7 Μαΐου 2009

ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΣ:Δεν απολογούμαστε για τη Γάζα.Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης

..Το επίσημο πόρισμα του ΟΗΕ, σύμφωνα με το οποίο το Ισραήλ ευθύνεται για πολλούς θανάτους αμάχων κατά την επίθεση του στην Λωρίδα της Γάζας τον προηγούμενο Δεκέμβριο-Ιανουάριο κατήγγειλε ο ισραηλινός πρόεδρος Σίμον Πέρες.
.. Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα – εάν οι διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ δεν οδηγήσουν σε πάγωμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν

Δεν απολογούμαστε για τη Γάζα δηλώνει ο Πέρες
Δεν αποδεχόμαστε “ούτε μια λέξη” αυτού του πορίσματος δήλωσε ο Πέρες από την Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για συνομιλίες με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.”Πρόκειται για σκάνδαλο, δεν θα την αποδεχθούμε ποτέ, δεν πρόκειται να απολογηθούμε επειδή ασκούμε το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα για λογαριασμό των γυναικόπαιδών μας”, πρόσθεσε.Την ίδια ώρα, Ισραηλινοί κυβερνητικοί παράγοντες σχολίασαν από την πλευρά τους ότι πρόκειται για ένα “μεροληπτικό” πόρισμα.
Πάντως ο πρόεδρος του Ισραήλ ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση το Ισραήλ δεν συσχετίζει το πόρισμα και το περιεχόμενό του με το πρόσωπο του γγ του ΟΗΕ, “για τον οποίο τρέφει μεγάλη εκτίμηση”.Flash.gr

O Σιμόν Πέρες για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης
Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα – εάν οι διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ δεν οδηγήσουν σε πάγωμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν – δήλωσε ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.
«Η διαβούλευση είναι ένας τρόπος για να πετύχεις κάποιον στόχο. Εάν αυτή η προσπάθεια επιτύχει, εντάξει, αλλά δεν πρέπει να διαγράψουμε καμία άλλη προοπτική», ανέφερε ο Σιμόν Πέρες σε ομιλία του σε ηγετικά στελέχη της εβραϊκής κοινότητας και διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη.
Παρ’όλο που δεν διευκρίνισε ποιές είναι οι άλλες προοπτικές πέραν της διπλωματίας, είναι σαφές από τη στάση του Ισραήλ, ότι περιλαμβάνεται και η στρατιωτική λύση.
Ο Σιμόν Πέρες συναντήθηκε χθες στην Ουάσινγκτον με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζοντας την υποστήριξή του στις προσπάθειες της αμερικανικής ηγεσίας για διπλωματική λύση στο θέμα των πυρηνικών φιλοδοξιών της Τεχεράνης. Ο Πέρες εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Ομπάμα και η κυβέρνησή του αντιλαμβάνονται ότι εάν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά θα συνιστά κίνδυνο για ολόκληρο τον κόσμο.Ναυτεμπορικη

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube