Weather Icon
Ιράκ , Μέση Ανατολή 21 Μαΐου 2009

Εκστρατεία στον ΟΗΕ για την διευθέτηση των διαφορών του με το Ιράκ ξεκινάει το Κουβέιτ

Διπλωματική εκστρατεία με τα μόνιμα μέλη του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ξεκίνησε το Κουβέιτ με σκοπό να ζητήσει την επίλυση της διαφοράς του με το Ιράκ, το οποίο εισέβαλε στο Κουβέιτ το 1990.
Ο Μοχάμαντ Αμπούλ Χάσαν, σύμβουλος του εμίρη του Κουβέιτ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Kuna ότι η χώρα του θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της που αφορούν στην οριοθέτηση και την επισκευή των συνόρων.”Το Κουβέιτ επιθυμεί την σταθεροποίηση του Ιράκ και την επίλυση των ζητημάτων που εκκρεμούν ανάμεσα στις δύο χώρες”, δήλωσε ο Μοχάμαντ Αμπούλ Χάσαν, λίγο αφότου επέστρεψε από το Λονδίνο.
“Τα τελευταία χρόνια το Κουβέιτ είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμο αλλά εξακολουθεί να περιμένει από το Ιράκ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του σχετικά με τους κρατούμενους και όσους αγνοούνται από την εισβολή, την αποπληρωμή των πολεμικών αποζημιώσεων και των κλεμμένων περιουσιών” πρόσθεσε ο σύμβουλος του εμίρη.
“Υπάρχουν και άλλες δεσμεύσεις όπως η οριοθέτηση των συνόρων και η εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ”, τόνισε ο Μοχάμαντ Αμπούλ Χάσαν.
iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube