REAL TIME |

Weather Icon

«Ελαστικότητα» για εξεύρεση λύσης ζητούν από Αθήνα-Σκόπια οι ΗΠΑ


Την ανάγκη να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τα Βαλκάνια, Στιούαρτ Τζόουνς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον Ιούνιο στην περιοχή των Βαλκανίων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τζόουνς τόνισε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στο θέμα της ονομασίας.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι ηγεσίες της Αθήνας και των Σκοπίων θα πρέπει να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή ελαστικότητα στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προτάσεις του διαμεσολαβητή των ΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Ερωτηθείς ποια στάση θα τηρήσει η κυβέρνηση Ομπάμα στο θέμα της ΠΓΔΜ, ο Σ. Τζόουνς αφού επανέλαβε ότι επιθυμία των ΗΠΑ είναι η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, τόνισε ότι η πολιτική του Μπάρακ Ομπάμα θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή του Τζορτζ Μπους.

Τέλος, ανέφερε ότι σκοπός της επίσκεψης του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ στην περιοχή των Βαλκανίων είναι η υποστήριξη της προσπάθειας των Βαλκανικών χωρών να ενσωματωθούν στην Ευρωατλαντική Συμμαχία.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube